Helyi közélet

2016.12.06. 11:21

Videó: Rabok takarítják utánunk a főteret

Nyíregyháza - A „forgatagi megbízást” önként és ellenszolgáltatás nélkül vállalták a fogvatartottak, a bűnbánat és jóvátétel jegyében.

Nyíregyháza - A „forgatagi megbízást” önként és ellenszolgáltatás nélkül vállalták a fogvatartottak, a bűnbánat és jóvátétel jegyében.

Segítséget ajánlott a Nyíregyháza belvárosában pompázó adventi forgatag rendjének fenntartásához a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés- végrehajtási Intézet, így december 6-án és 8-án öt fogvatartott is bekapcsolódik a takarítási munkák elvégzésébe, illetve január elején részt vesznek majd a vásári létesítmények és pavilonok bontásában.

A kedd reggeli, Kossuth téri sajtótájékoztatón éppen falevelet gereblyéztek az elítéltek a parkban, természetesen egyenruhások felügyelete mellett. Láthatóan örültek a friss, szabad levegő illatának és a hasznos munkavégzés lehetőségének a fagypont alatti időjárás ellenére is. Drotár Zsolt bv. ezredes, börtönparancsnok szerint a jóvátételi munka mind a város, mind a büntetés-végrehajtás, mind pedig az elítéltek számára hasznos, hiszen részben kapcsolatot teremt a városlakók és a büntetés-végrehajtás között, árnyalja a fogvatartottakkal kapcsolatos előítéleteket, valamint elősegíti, hogy a rabok szabadulásukat követően könnyebben tudjanak visszailleszkedni a társadalomba.

A teljes cikk a kelet-hu-n és a KM szerdai lapszámában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában