Helyi közélet

2017.02.22. 11:12

Először ülésezett a nyíregyházi diákparlament

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Mustárház rendezésében kedden első alkalommal hívták össze megyeszékhelyünkön a városi diákparlamentet.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Mustárház rendezésében kedden első alkalommal hívták össze megyeszékhelyünkön a városi diákparlamentet. Az ifjakat dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester mellett Széles Csongor köszöntötte, utóbbi az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében.

A nyitóelőadások után következtek a szekcióülések; a nyíregyházi középiskolák és az általános iskolák nyolcadik osztályos delegáltjai nyolc szekcióban képviselték diáktársaikat olyan fontos témákat boncolgatva, mint az érdekképviselet, a pályaválasztás, a sport, az önkéntesség vagy a kultúra.

Konstruktív javaslatok

Az ülések eredményeképpen megszületett észrevételeket és ajánlásokat dr. Ulrich Attila vette át, aki záróbeszédében megköszönte a konstruktív javaslatokat; ezek közül ­néhányra gyors megoldást ígért.

– A ma elindult kommunikáció a fiataloknak és a városnak is hasznára válik. Arra kérem a delegáltakat, használják ki a közösségi tereket és továbbra is hallassák a hangjukat – fogalmazott az alpolgármester.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában