Helyi közélet

2017.02.16. 11:13

Fontos határidőre hívja fel a figyelmet a kamara

Nyíregyháza - Az őstermelők március 20-áig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az értékesítési tevékenységüket az idén is jogszerűen folytathassák.

Nyíregyháza - Az őstermelők március 20-áig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az értékesítési tevékenységüket az idén is jogszerűen folytathassák. Azok az őstermelők, akik hatályos, új típusú (ideiglenes vagy kártyaalapú) igazolványuk mellett még nem rendelkeznek a 2017-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – március 20-áig kérelmezhetik. Az érvényesítéssel az igazolvány érvényessége január elsejéig visszamenőleges.

Csak akinek szükséges!

– Kérjük, hogy akinek nem a jogvesztő, március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével összefüggő ügyintézés, illetve a határidőig őstermelői értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze az igazolványával kapcsolatos ügyeit – mondta lapunknak Rácz Imre. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke hozzátette: tekintve, hogy március 20-a közeli dátum, és jelentős a még nem érvényesített igazolvánnyal rendelkező, őstermelőként nyilvántartott ügyfelek száma, ezért őket arra kérik, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett állandó lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK honlapján (www.nak.hu).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában