Helyi közélet

2017.02.13. 12:26

Kiléptek az árnyékból: macinap volt a Mocorgóban

Nyírmada - Mivel első ízben bevált, így másodszor is megrendezték a Macinapot a nyírmadai gyerekházban.

Nyírmada - Mivel első ízben bevált, így másodszor is megrendezték a Macinapot a nyírmadai gyerekházban.

– A néphit szerint február másodikán ébred fel téli álmából a medve. Kicammog a barlangjából és megnézi, hogy milyen az időjárás. Ha süt a nap és meglátja az árnyékát, akkor úgy gondolja, hogy még nagyon sokáig fog tartani a tél, és visszabújik még negyven napig. Ha azt tapasztalja, hogy hideg az idő, akkor hamarosan eljön a tavasz. Ennek a napnak az apropóján minden a maciról szólt nálunk – újságolta Buza Andra, a gyerekház vezetője.

– A játékpolcon csak macikat, macis kirakókat, macis könyveket helyeztünk el, a többi játékot ezúttal mellőztük. A foglalkozások is a macikról szóltak mind a mesék, versek, mondókák, dalok, torna és a játék is. Reggel macis tornával kezdtünk. Elmentünk „medvét vadászni”, majd meghallgattuk a két kicsi bocs és a róka történetét.

Tízóraira macis finomságokat ettünk, mézes–vajas, nutellás kenyeret, és málnaszörp is került az asztalra. Majd mackós barkácsolás következett: a gyerekek macikat festettek parafadugóval, a szülők dekorgumiból készítettek macis hűtőmágnest és macis új bábot. A délelőttöt mackótánccal zártuk. Nagyon tartalmas és sokszínű volt a délelőtt. A szülők büszkék voltak kis mackóikra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában