Helyi közélet

2017.03.16. 13:10

A nap receptje: gyömbéres tészta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Gondolta volna, hogy gyömbér és tonhal ennyire jól összeillik?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Gondolta volna, hogy gyömbér és tonhal ennyire jól összeillik?

Hozzávalók:

  • 3 doboz 80 g-os vagy 2 doboz 120 g-os tonhal
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • vagy 1 tk. frissen őrölt szárított gyömbér
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. korianderpasta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • Elkészítés:

    A fokhagymát apróra kockázzuk, és aranysárga színűre megfuttatjuk olívaolajon. Ezután a lecsöpögtetett tonhalat hozzátesszük a fokhagymához, és együtt is pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a paradicsomkonzervet és 2 dl paradicsompürét vagy sűrített paradicsomot. Sorra hozzátesszük a fűszereket, az őrölt borsot, a fél csokor petrezselymet, a gyömbért – ne spóroljunk vele, mert a tonhallal együtt remek párost alkotnak. Alacsony lángon főzzük 30–35 percig, hogy jól összeérjenek az ízek. Közben al dentére főzzük a tésztát, leszűrjük, addigra kész is a szósz, majd forrón tálaljuk.

    - Nagy Andrea, Nyíregyháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában