Helyi közélet

2017.04.05. 18:20

Díjeső a diákszínjátszó-találkozó nyíregyházi, regionális döntőjén

Nyíregyháza - Múlt hétvégén ismét összegyűlt a megyei diákszínjátszás színe-java, hiszen április elsején és másodikán Nyíregyháza adott helyet az Országos Diákszínjátszó Találkozó regionális versenyének.

Nyíregyháza - Múlt hétvégén ismét összegyűlt a megyei diákszínjátszás színe-java, hiszen április elsején és másodikán Nyíregyháza adott helyet az Országos Diákszínjátszó Találkozó regionális versenyének.

A találkozón a zsűri tizennégy előadást láthatott két körben: szombaton a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola székházának színpadán, vasárnap pedig a Móricz Zsigmond Színház MŰvész stúdiójában és a Krúdy Kamarában léptek színpadra az ifjú tehetségek.

Az előadások megtekintése után az ítészek országos minőségű arany, ezüst és bronz minősítéseket, emléklapokat és különdíjakat adtak át a szereplőknek és a rendezőknek egyaránt.

A regionális találkozók után következik az országos döntő, melyre a zsűri ajánlása alapján hívják meg a csoportokat.

KM


A nyíregyházi regionális találkozó eredményei

Emléklap: AHA, avagy egy lakatlan sziget jó fejekkel (rendező: Vona Éva), Nem is olyan kicsik (rendező: Püspöki Péter), A webáruház (rendező: Varga Ildikó), Érző lelkek (rendező: Mendler Mónika), Májusi eső (rendező: Illyés Ákos)

Bronz minősítés: Tréfa volt (rendező: Nagyidai Gergő), Hiány (rendező: Nagyidai Gergő), Toll (rendező: Kuthy Patrícia), Hulladék (rendező: Mendler Mónika)

Ezüst minősítés: Én, a féreg (rendező: Vona Éva)

Arany minősítés: Cigánymandala (rendező: Demarcsek Zsuzsa), Napraforgó (rendező: Vona Éva), Moralitá-sokk (rendező: Demarcsek Zsuzsa), Szentiván éjjelén (rendező: Császári Viktória)

Különdíjak: Rendezői különdíj: Vona Évának az Én, a féreg c. előadásért, különdíj a szövegválasztásokért; Csoportos különdíj a Cigánymandala és a Moralit-sokk alkotóinak; Zenei különdíj a Hiány, a Cigánymandala c. előadásnak és Horváth Vanesszának a Toll és a Hulladék című előadásokban nyújtott teljesítményéért; Színészi különdíjak: Juhász Péter (Én, a féreg, Szentiván éjjelén), Czérna Kornélia (Moralitá-sokk), Lakatos Rajmund (Moralitá-sokk, Cigánymandala), Somlyai Kata (Moralitá-sokk), Horváth János (Napraforgó), Babos Szamanta (Napraforgó), Farkas Ramóna (Napraforgó), Szabó Anett (Napraforgó), Galyas Rozália (Napraforgó), Rostás Juditka (Cigánymandala), Tóth Ábel (Szentiván éjjelén), Hegyes Boglárka (Szentiván éjjelén), Farkas Fanni (Én, a féreg, Szentiván éjjelén), Fehér Anna (Szentiván éjjelén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában