Helyi közélet

2017.04.06. 14:04

Képek, szavak erdőről, mezőről

Fehérgyarmat - A könyv szerzőjét és a képzőművészt összeköti a természet szeretete.

Fehérgyarmat - A könyv szerzőjét és a képzőművészt összeköti a természet szeretete.

Harminchat éve tagja a vadászok nagy családjának a Vásárosnaményban élő Vári István.

Az első időszakban Vásárosnamény és Tarpa környékén vadászott, aztán eljutott a Nyírségbe és Dunántúlra is. Vadászott még az elmúlt évtizedekben többek között a Bakonyban, Somogy, Zala, Baranya, Nógrád megyében, valamint a Zempléni-hegységben is.

Minden olyan vadat elejtett már, ami Magyarországon lőhető, azonban a vaddisznó vadászata áll hozzá a legközelebb. Egyrészt ez a vad egész évben vadászható, másrészt a gazdák még örülnek is annak, ha gyérül a sok kárt okozó állat egyedszáma. Ebből a sok élményből könyv is született Vadászatok a Beregben és azon túl… címmel.

„Erdő közepében járok…”

A könyvvel az érdeklődők a Fehérgyarmati Városi Galériában is megismerkedhetnek április 6-án 17 órától. A könyvet bemutatja dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, a kötetből felolvas részleteket Széles Szabolcs, a Rádió Som szerkesztő-műsorvezetője. Közreműködik még a rendezvényen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának kürtkvartettje.

Az erdők csodálatos hangulatát, a vadállatok különleges világát nemcsak szavakkal elevenítik majd meg, hanem képekkel is, ugyanis a városi galériában a 17 órai rendezvényen megnyitják Valaczkai Erzsébet festő és grafikus „Erdő közepében járok…”című kiállítását is.

A tárlatot megnyitja dr. Péter Csaba polgármester, Széles Szabolcs pedig vadászati témájú felolvasást tart.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában