Helyi közélet

2017.04.06. 16:21

Nyíregyházán versenyeztek a diákok

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 15. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 13 általános és 11 középiskolás csapat érkezett.

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 15. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 13 általános és 11 középiskolás csapat érkezett.

A versenyre érkező általános és középiskolás csapatokat Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dombrádi László nyá. tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Dr. Andrási Beáta a Nyíregyházi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese köszöntötte. A versenyszabályok ismertetése után időre kellett a csapatoknak az állomáshelyeken teljesíteniük az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A fiataloknak a hagyományos veszélyhelyzetek kezelése mellett, környezetvédelmi, ár- és belvízvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kellett oldaniuk.

A katasztrófavédelem mellett a társszervek képviselői, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Speciális mentők és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft, valamint a Rendőrség, Nyírerdő Zrt. és a Népegészségügyi Főosztály is képviseltette magát a versenyállomások egy-egy helyszínén, ahol a legtöbb pontot kellett összegyűjteniük a diákoknak.

A Nyíregyházi Kirendeltség általános iskolái között a legjobbnak a Tiszanagyfalui Általános Iskola bizonyult. A második helyezést a Nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola csapata, a harmadik helyezést pedig a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola diákjai érték el.

A középiskolák között az első helyen a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnázium tanulói lettek, a második helyezést a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium hallgatói érték el, megelőzve az Inczédy György Szakgimnázium csapatát.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját a Tiszanagyfalui Általános Iskola, valamint a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium diákjai vehették át.

A Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnázium, a Túróczi Zoltán Evangélikus Általános Iskola, a Kálmánházi Általános Iskola és a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium tanulói a rendőrség ajándékával térhettek haza. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíjában a Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola csapata részesült.

A Spinkler Kft. különdíját a Jókai Mór Református Általános Iskola és az Inczédy György Szakgimnázium és Szakközépiskola vehette át.

A nyíregyházi verseny helyszínén Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dombrádi László nyá. tű. ezredes a Sz-Sz-B. megyei Tűzoltó Szövetség Elnöke köszönte meg a diákoknak a felkészültséget és a versenyen való részvételt, majd együtt adták át a diákoknak az okleveleket és díjakat. Az ajándékokat a Nyíregyházi Állatpark, a Tuzson János Botanikuskert, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., valamint a Spinkler Kft. ajánlották fel.

2017. április 12-én, a megyei döntőnek ad otthont az Erdei tornapálya, ahol a területi döntők első és második helyezettjei versenyeznek tovább az általános és középiskolás csapatok közül, majd a legjobbak az országos megmérettetésen képviselhetik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában