Helyi közélet

2017.04.21. 15:30

Olvasóvá nevelni a céljuk

Nyíregyháza - Aki már gyermekkorban megszereti a könyvtárat és az olvasást, felnőttként is szívesen vesz könyvet a kezébe.

Nyíregyháza - Aki már gyermekkorban megszereti a könyvtárat és az olvasást, felnőttként is szívesen vesz könyvet a kezébe.

– A digitális forradalom ellenére is fontos, hogy a könyvtárak mindegyik generáció, de különösen a fiatalok figyelmét ráirányítsák az írott, nyomtatott irodalom értékére és szépségére. Aki már gyermekkorban megszereti a könyvtárat és az olvasást, felnőttként is szívesen vesz könyvet a kezébe – emelte ki a 44. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Könyvhónap április 24-étől május 24-éig tartó programjait ismertető sajtótájékoztatóján Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Dr. Bihari Albertné, a gyermekrészleg vezetője az összesen 27 rendezvényt magába foglaló idei gyermekkönyvhónap különlegességeire hívta fel a figyelmet, úgymint Nemere István, Bessenyei Gábor és Molnár Ágnes író-olvasó találkozójára, a „Piszén pisze kölyökmackó” című megyei rajzpályázat eredményhirdetését és díjátadó ünnepségét kísérő Tüneth együttes előadására.

A sajtótájékoztatón szóltak a Csiriptanya Játéktár gyermekcsalogató, kreatívfoglalkozásairól, a városi hangosolvasási versenyről és a nyíregyházi irodalmi sétáról is.

KM-PI


A 44. gyermekkönyvhónap megyei programjai

Április 24., hétfő

10 óra: Megnyitó, köszöntő, majd a megyei rajzpályázat eredményhirdetése, díjátadó; Nyíregyháza, Móricz Zsigmond könyvtár kamaraterme

10 óra: Víz, a kék bolygó kincse: könyvkiállítás a Föld napja alkalmából; Tiszavasvári, városi könyvtár

Április 25., kedd

13.30 óra: „Szeretem a könyvtáram”: játékos könyvtárhasználati vetélkedő általános iskolások részére, Tiszavasvári, városi könyvtár, gyermekrészleg

Április 27., csütörtök

14 óra: Bemutatkozik a Pusztadoktor magazin, vendég: dr. Déri János; Tiszavasvári, városi könyvtár

Május 3., szerda

14 óra: Anyák napja – origamifoglalkozás, vendég: File Mónika; Nyíregyháza, Móricz Zsigmond könyvtár

Május 4., csütörtök

10 óra: „Én szőke városom” – irodalmi séta Nyíregyháza belvárosában, vezeti: dr. Bihari Albertné

Május 8., hétfő

10 óra: Tündér Lala – városi hangos­olvasási verseny; Nyíregyháza, Móricz Zsigmond könyvtár kamaraterme

Május 9., kedd

10 óra: Tavaszi zsongás – játékos vetélkedő óvodásoknak; Pusztadobos, községi könyvtár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában