2017.05.02. 09:56
A nap receptje: rakott csicsóka
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ovális kolbász- és tojásszeletekkel mutat igazán szépen.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ovális kolbász- és tojásszeletekkel mutat igazán szépen.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A csicsókát megpucolom. Felkarikázzuk. A kolbászt is felvágjuk, tetszetősebb, ha ez is ferde-ovális alakú. A tojásokat keményre főzzük, hogy könnyen el tudjuk róla távolítani a héját, a forró víz után hideget engedjünk rá, tojásszeletelővel felszeleteljük. A tepsibe rakunk egy réteg csicsókát, megsózzuk, egy réteg tojást, egy réteg kolbászt, megfűszerezzük, majd a tetejére ismét egy réteg csicsókát, megsózzuk, az olajokat ráöntjük, az őrölt gyömbért és kurkumaport a tetejére tesszük, egy kevés vizet öntünk rá, mert a pára jobban puhítja. A tejfölt simára keverjük, fokozatosan a tetejére rakjuk, lesimítjuk, a tepsit lefóliázzuk, hogy a nedvességet megtartsa, 180 fokos előmelegített sütőben, nem túl gyorsan megsütjük.
- Némethné Csubák Éva, Baktalórántháza -