Helyi közélet

2017.05.26. 14:25

Egy motor nyergéből jóval szabadabb a világ

Nyírtét - Különleges hangulata van a motorozásnak, amit valójában csak azok érthetnek meg, akik ültek már a kétkerekű jármű nyergében.

Nyírtét - Különleges hangulata van a motorozásnak, amit valójában csak azok érthetnek meg, akik ültek már a kétkerekű jármű nyergében.

A motorkerékpár azonban valójában nemcsak egy egyszerű jármű, hanem jóval több annál: életérzés is, hiszen a motor szerte a világon a szabadság szimbóluma.

A motor iránti szeretet és a közös túrázások nyomán alakult meg Nyírtéten még 1996-ban a Nyírtéti Őrült Motorbarátok Köre, amelynek a tagjai kétévi szünet után ebben az évben május 28-án ismét megrendezik – immár tizenkettedik alkalommal – „Múlt és jelen” címmel a veterán­autós- és motorostalálkozót és a Galicz József-emléktúrát. A szervezők már reggel 7 órától várják a vendégeket. A köszöntő gondolatok 9 órakor hangzanak el, majd megemlékeznek mindazokról, akik már a „mennyek országútján” közlekednek. Tíz órakor kezdődik a tájtúra Székely – Ramocsaháza – Levelek – Besenyőd – Ófehértó – Máriapócs – Nagykálló, Harangod – Napkor – Apagy útvonalon.

A harangodi pihenőhelyen a szervezők paprikás krumplival és babgulyással várják az érkezőket. Innen 15 órakor indulnak vissza Nyírtétre, ahol 16 órától street­fighter-bemutatót láthatnak az érdeklődők. Az esti órákban is lesz még program, ugyanis a Roxan együttes 17.30-tól, a P. Mobil pedig 19 órától ad koncertet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában