Helyi közélet

2017.06.24. 17:42

A tűzoltók is bemutatkoztak a 23. Országos Polgárőr napon

Nyíregyháza - A nyíregyházi repülőtér adott otthont szombaton, a 23. Országos Polgárőr napnak, amelyen Pintér Sándor belügyminiszter mellett, több országos vezető, így a BM Országos -Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese is részt vett.

Nyíregyháza - A nyíregyházi repülőtér adott otthont szombaton, a 23. Országos Polgárőr napnak, amelyen Pintér Sándor belügyminiszter mellett, több országos vezető, így a BM Országos -Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese is részt vett.

A nyíregyházi rendezvényen, a délután folyamán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltási és műszaki mentési bemutatót tartott a rendezvény résztvevőinek.

A nyíregyházi polgárőr napon több mint ötezren vettek részt az ország számos területéről, az egész napos programok között a rendvédelmi szervek bemutatói is színesítették a kínálatot, köztük a nyíregyházi hivatásos tűzoltóké.

Elsőként műszaki mentéssel kapcsolatos feladatokat mutattak be, így egy feltételezett közlekedési balesetnél azt, amikor a jármű vezetője a roncsok közzé szorul, hogyan és miként mentik ki a sérültet. Így láthatták a feszítő-vágó berendezést működés közben, azt, hogy hogyan távolítják el a szélvédőt és az egyéb karosszéria elemeket, hogyan óvják és veszik ki a sérültet a járműből a tűzoltók.

Ezt követően a lakóépületek tűzvédelmére hívták fel a figyelmet, a bemutató konténerben egy szobát rendeztek be, ahol azt szemléltették, hogy milyen hamar terjednek el a lángok és percek alatt milyen károkat tud az okozni. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók pár perc alatt két vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást és a lakóépületekkel kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ismertette a résztvevőknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezen belül a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is az idei évben kiemelten kezeli a lakóépületek biztonságát, így minden fórumon az ezzel kapcsolatos tűzvédelmi szempontokat is ismertetik a lakosság körében.

A szombat rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a tűzoltók szak-és védőfelszereléseivel. A rendezvényen részt vett Erdélyi Krisztián tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, aki Varga Béla tű. ezredessel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával közösen meglátogatta a kint lévő állományt.

- SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában