Helyi közélet

2017.06.07. 13:16

Helyi rekordot állítottak fel

Tiszadada - A gyermekek összesen 1642 darab papírhajót hajtogattak.

Tiszadada - A gyermekek összesen 1642 darab papírhajót hajtogattak.

Sok száz gyermek nagy örömére rendezett tartalmas gyermeknapot május utolsó szombatján a tiszadadai önkormányzat a helyi Tisza-parton. Kicsik és nagyok érkezésük pillanatában pecsétgyűjtő útlevelet kaptak, mely tombolaként is szolgált, miután minden standot meglátogattak.

Felismerni a vadakat

A Tiszadadai Önkéntes Tűzoltó Egyesület standjánál bevetési felszerelésben célba lőhettek dugattyús masinával, a polgárőrök sátránál kérdezz-felelek várta a szolgálati eszközökkel ismerkedő gyerekeket, a rendőrségi járőrautó megtekintését követően pedig a bevetéseknél használt technikai eszközöket is kézbe vehették. A Női Kézimunka Szakkör asztalánál papírhajót készítettek, a Dadai Magor Vadász és Természetvédő Egyesületnél vadtrófea-felismerésben jeleskedhettek, míg a Sulyom Horgászegyesületnél halfogásra volt lehetőségük. Délben megszámolták a kis papírhajókat: 1642 darab készült, közülük számosat vízre is bocsájtottak. A legügyesebb osztály 361 hajót hajtogatott, míg az egyéni és családi rekord 564 darab volt – írta Kovács Géza közművelődés szervező.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában