Helyi közélet

2017.06.21. 16:53

NyírVV-ügy: tíz év börtön a három vádlottnak

Nyíregyháza - Szándékos tevékenység eredményeként a cég több mint 82 millió forint vagyoni hátrányt szenvedett el.

Nyíregyháza - Szándékos tevékenység eredményeként a cég több mint 82 millió forint vagyoni hátrányt szenvedett el.

A Nyíregyházi Járásbíróság Szilvási Péter vezetett tanácsa szerdán bűnösnek mondta ki, a NyírVV Kft. ügyvezetőjét folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétségében. Ezért B. P.-t halmazati büntetésként négy év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, valamint öt év gazdasági társaságban betöltött vezető tisztségviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ügy másodrendű vádlottját, D. P.-t, a kft. egyik csoportvezetőjét jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntettében bűnsegédként és hamis magánokirat felhasználása vétségben bűnsegédként 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A harmadrendű N. J vállalkozóra gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználás vétsége miatt mint bűnsegéd 3 év börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki a bíróság. A vállalkozó cégét 15 millió forint pénzbírsággal sújtották, valamint 22 millió és 9 millió forint értékben vagyonelkobzást is elrendeltek.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik tényállás téves megállapítása miatt fellebbezést jelentettek be, az ügyész fenntartotta a három nap gondolkodási időt.

 

KM


Zsúfolásig megtelt a folyosó szerda reggel a Nyíregyházi Járásbíróság ajtaja előtt, ahol az úgynevezett NyírVV-ügyet tárgyalták. Sok érdeklődő kinn rekedt, holott kíváncsiak lettek volna a meglehetősen szűk teremben elhangzottakra, ahol bő lére eresztette az ügyész a vádiratban foglaltakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában