Helyi közélet

2017.06.23. 13:47

Oroszlán és pálinkakóstoló - Eperjesen és Bielsko-Bialában is népszerűsítették Nyíregyházát

Nyíregyháza - Mozgalmas napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. mögött, hiszen egyszerre két helyszínen is népszerűsítették Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai ajánlatait.

Nyíregyháza - Mozgalmas napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. mögött, hiszen egyszerre két helyszínen is népszerűsítették Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai ajánlatait.

A 12. Eperjesi Városnapok elnevezésű rendezvénysorozattal párhuzamosan ünnepelték Eperjes város első írásos említésének a 770. évfordulóját. A sétálóutca és a főtér megtelt élettel: érdekes és szórakoztató kulturális programok, kézműves bemutatók és koncertek várták az érdeklődőket. A rendezvényre meghívták a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely delegációját is, ahol a magyar standot sajtótájékoztatóval egybekötve dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint Andrea Turcanová, Eperjes polgármesterasszonya nyitotta meg.

– A nyitónapon a Nyírség Táncegyüttes is fellépett, fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra. Nem először állapíthattuk meg, hogy a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően Nyíregyháza kedvelt desztináció az eperjesieknek, így a Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élményfürdő mellett már konkrét érdeklődések érkeztek a kerékpártúrákat, az osztálykirándulásokat és a gasztronómiai rendezvényeket illetően – árulta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A lengyelországi Bielsko-Bialába tavaly invitálták először Nyíregyházát a Partnervárosi Fesztiválra, amelyet workshop és study tour is követett: a média és a turisztikai szakemberek számára már nem volt ismeretlen a város.

– Ezúttal a többnyelvű prospektusok mellett az állatpark oroszlánjával és pálinkakóstolóval vártuk a látogatókat, akik körében a fürdő és a gyógyászati szolgáltatások örvendtek a legnagyobb népszerűségnek. Joggal bizakodhatunk abban, hogy a két nagy sikerű rendezvény látogatói közül sokan keresik fel Nyíregyházát a közeljövőben – adott hangot reményének Furkóné Szabó Marianna.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában