Helyi közélet

2017.07.22. 10:22

Köszönet az elhivatott életmentőknek

Nyíregyháza - A középkorú nyíregyházi nőnek nem volt légzése és keringése.

Nyíregyháza - A középkorú nyíregyházi nőnek nem volt légzése és keringése.

Az elmúlt napokban fokozatosan ugyan, de ismét harminc fok felé kúszott a hőmérő higanyszála, ami fokozhatja az idős, szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdők panaszait. Ilyés György megyei vezető mentőtiszt érdeklődésünkre elmondta: a hőség miatt a hívások, riasztások száma szerencsére nem nőtt számottevően.

Sikeres újraélesztés

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán szinte minden napra jut egy-két szerencsésen végződő eset, a beszámolókat olvasva bukkantunk rá a következő bejegyzésre:

„Tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két sikeres újraélesztés is történt, köztük az egyik a kora esti órákban Nyíregyházán. Bejelentés érkezett, hogy egy középkorú nő erősen fullad. Azonnal indítottuk a nyíregyházi esetkocsit, akik a helyszínre érve tapasztalták, hogy a betegnek nem volt légzése és keringése. Az rutinos csapat rögtön megkezdte az újraélesztést, aminek köszönhetően a beteg életét sikerült megmenteni, és stabil paraméterekkel kórházba szállították a nőt” – olvasható a csütörtöki posztban, melyre rengeteg köszönet és dicsérő szó

érkezett.

Hála és tisztelet

„Jó tudni, hogy számíthatunk rátok, bajtársaim!”, „Gratulálok fiúk, szuperek vagytok!”, „Ők az igazi hősök!”, „Minden tiszteletem a mentőszolgálaté!” – írták a OMSZ Facebook-oldalának követői, tolmácsolva mindannyiunk jókívánságait.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában