Helyi közélet

2017.07.26. 07:19

Lesz ám új kilátó - Méghozzá kettő is!

Nyíregyháza, Sóstó - Életveszélyes mivolta miatt évekkel ezelőtt lezárták, végül el is bontották Nyíregyháza egykor közkedvelt turistacélpontját, a sóstói kilátót, amelynek a helyét lassan visszaveszi az erdő.

Nyíregyháza, Sóstó - Életveszélyes mivolta miatt évekkel ezelőtt lezárták, végül el is bontották Nyíregyháza egykor közkedvelt turistacélpontját, a sóstói kilátót, amelynek a helyét lassan visszaveszi az erdő. A megyeszékhely legutóbbi közgyűlése óta nem kell többé találgatnia a lakosságnak: egy beruházó javaslatára önkormányzati területen, saját költségén kilátót épít, amelyen helyet biztosítana egyéb távközlési szolgáltatóknak is, az újabb turisztikai attrakciót jövőre adhatják át a Sóstói-tó közelében – tudatta június végén dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Elkezdődött a tervezés

Mindeközben elkezdődött a tervezése egy másik kilátónak is, amelyet a Nyírerdő Zrt. A Bujtosi-tó partján épít majd fel.

– A kilátó Nyíregyháza vezetésével többször egyeztetett helyszínen épül meg, a Bujtosi-tó északnyugati oldalán, a nyárfacsoport mellett – válaszolta érdeklődésünkre Hidas Tibor.

A cég erdőgazdálkodási osztályvezetője hozzátette: a Nyírerdő Zrt. saját forrásból valósítja meg a beruházást, amelynek a költségvetése egyelőre nem ismert, ugyanis a tervezés nemrég kezdődött.

Előkészítési fázisban

– Megközelítőleg harminc méter magas, fából készült kilátót tervezünk, fa alapanyagú rétegelt-ragasztott tartókkal. Jelenleg az előkészítés fázisában tart a beruházás, a tervek előreláthatóan augusztus végére készülnek el.

– A kivitelezés a tervek elkészülte, a szükséges engedélyek beszerzése, valamint a kivitelezői pályáztatás után kezdődhet – tájékoztatta lapunkat az eddig ismert részletekről az osztályvezető, Hidas Tibor.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában