Helyi közélet

2017.08.05. 14:49

A nyár egyik nagy kedvence

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A dinnye hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse – vagyis inkább zöldsége.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A dinnye hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse – vagyis inkább zöldsége.

Közel egy hónapja tart a dinnyeszezon, a szakértők az idény elején közel 200 ezer tonna terméssel számoltak.

Édeskés íze és lédús állaga miatt a dinnye hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse, legyen szó akár görög-, akár sárgadinnyéről. A tökfélék családjába tartozó, valójában a zöldségfélék közé sorolható termés jó vitaminforrás, gazdag A-, B6- és C-vitamin-tartalma biztosítja az egészséges bőr, a kitűnő látás, valamint az erős immun- és idegrendszer fenntartását, ezenkívül hozzájárul a napi folyadékbevitelhez és segíti az emésztési folyamatokat is, alacsony kalóriatartalma miatt pedig a diétázók is kedvelik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével a közelmúltban elindult az idei dinnyefogyasztás-ösztönző kampány, amihez a METRO áruházlánc is csatlakozott. A kampány népszerűsítésére a vállalat infografikát készített, amely összefoglalja a dinnye élettani hatásait, de érdekes információkat is közöl a közkedvelt finomságról.


Dinnyebólé

Hozzávalók: 7-10 kg görögdinnye, 1 üveg (7 dl) áfonyás vodka, 10 cl lime-lé, 10 cl Triple Sec, 20 cl áfonyalé, 20 cl pezsgő, 7-10 cl cukorszirup (attól függően, mennyire édes a dinnye).

Elkészítés: A görögdinnye belsejét kiszedjük, és különtesszük a többi hozzávalóval együtt. A hozzávalókat a pezsgő kivételével összemixeljük. A dinnye kivájt héjába jeget teszünk, beletöltjük a turmixgépben elkészült italt. Ráöntjük a pezsgőt, és az egészet összekeverjük. A koktélt a dinnyehéjba töltve szolgáljuk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában