Helyi közélet

2017.08.30. 11:10

Életcélt, jövőképet adnak a gyerekházak

Pusztadobos - Segíti a családok felzárkóztatását, a szülői kompetenciák erősítését, a gyermekek fejlődését.

Pusztadobos - Segíti a családok felzárkóztatását, a szülői kompetenciák erősítését, a gyermekek fejlődését.

A Biztos Kezdet Gyerekházak a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek és a szülők számára nyújt olyan programot, ami segíti a családok felzárkóztatását, a szülői kompetenciák megerősítését, és a gyermekek fejlődését – hangzott el a gyerekházak országos találkozóján, melynek negyedszer adott otthont Pusztadobos. Langerné Victor Katalin, az Emmi társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte: mára egyre megbecsültebbek a gyerekházak, az elmúlt évek alatt végzett munkának már látszanak az eredményei.

Újabb félszáz Biztos Kezdet Gyerekház nyílik az országban." Langerné Victor Katalin

– Életcélt, jövőt, jövőképet adni, ez a legfontosabb cél, s ebben nagyon nagy feladata van a gyerekházaknak – fogalmazott a helyettes államtitkár, és bejelentette, a már meglévő 112 Biztos Kezdet Gyermekházak száma újabb félszázzal emelkedik az országban, így már 162 intézményben lesz lehetőség az esélyek megteremtésére, a képességek kibontakoztatására. A gyermekházak segítségével reális lehetőség nyílik az eltérő élethelyzetből induló gyermekeknél is, hogy a lehető legkorábban felismerjék a problémákat, s korai, célzott képességfejlesztéssel a lehető leghamarabb elindulhasson a hátrányok mérséklése, a lemaradás, a kirekesztődés elkerülése.

Langerné Victor Katalin elmondta, az ezer lélekszám alatti településeken is szeretnék megteremteni a gyermekek fejlesztésének lehetőségét is, itt Jó kis helyeket lehet majd létrehozni, ahol reggeltől estig, a legkisebbeknek éppúgy mint a tizenéveseknek és a felnőtteknek szerveznek közösségi programokat, képzéseket.

A megnyitón Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke is arról beszélt, a felzárkóztatás és integráció egyik legsikeresebb programja ez, ami hozzájárulhat a települések megtartóképességének növeléséhez.

- KM-BM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában