Helyi közélet

2017.08.15. 19:46

Honfoglalási Park Tiszakanyáron

Tiszakanyár - Tiszakanyár Önkormányzata augusztus 18–án, pénteken, délelőtt 11 órától, átadási ünnepség keretei között megnyitja kapuit a Tiszakanyári Honfoglalás Park, a Templom melletti telken.

Tiszakanyár - Tiszakanyár Önkormányzata augusztus 18–án, pénteken, délelőtt 11 órától, átadási ünnepség keretei között megnyitja kapuit a Tiszakanyári Honfoglalás Park, a Templom melletti telken.

2016. év vége hozta magával azt a gondolatot a település vezetőinél, hogy Tiszakanyár községének szüksége lenne egy emlékparkra. Az emlékpark kialakításának célja a kulturális és történelmi emlékek megőrzése, emellett növelni kívánja a községbe érkező turisták számát is, biztosítva számukra, hogy kellemes környezetben pihenhessenek és kikapcsolódhassanak.

A községben augusztus 18–án, pénteken, délelőtt 11 órától, átadási ünnepség keretei között megnyitja kapuit a Tiszakanyári Honfoglalás Park, a Templom melletti telken.

A 2500 négyzetméter alapterületű park bejáratánál Waum Péter székelyudvarhelyi fafaragó által készített Székely kapu található. A park végében Kóter László szatmárnémeti fafaragónak alkotásának köszönhetően a Vérszerződést megörökítő fából faragott szobor együttest láthatják, ahol felsorakozik a 7 vezér. A hét vezér mellett Szent István királyt és Árpád vezért is láthatja az arra járó.

A szobor együttes felett pedig Zagyva László szobrász–művész által készített bronz Turul madár látható.

Ünnepi köszöntőt mond, Dr. Seszták Miklós a térség országgyűlési képviselője, Nemzeti Fejlesztési Miniszter.

A park avatón ünnepi beszédet, a település polgármestere Háda György mond.

A Honfoglalási Park megszentelését Petykó László Római Katolikus Plébános végzi.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában