Helyi közélet

2017.08.27. 17:01

Időjárás-jelentés - 2017. augusztus 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa déli felén továbbra is meleg, a legtöbb helyen szinte zavartalanul napos az idő. A Pireneusi-félszigeten több csupán helyenként a felhő, de a déli vidékeken továbbra is kevéssel 40 fok fölé melegszik délutánra a levegő. Az Appennini- és a Balkán-félszigeten is kánikula van, többfelé 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az 50. szélességi körtől északra viszont időjárási frontok vonulnak nyugatról kelet felé. Több a felhő, változékony az idő. A leghűvösebb a Skandináv-félsziget északi felén van, ahol 15, helyenként 10 fok alatt marad a csúcsérték. Az éjszakai órákban még Németország északi felén húzódó hidegfront fokozatosan keletre helyeződik, hétfőn már a front mögötti hűvösebb levegő a Kárpát-medencében is több fokkal mérsékli a kánikulai meleget.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap a délután második felétől egyre több helyen számíthatunk a megnövekvő gomolyfelhőzetből záporra, zivatarra, estétől már a déli területeken is valószínű csapadék. Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő, és ott zápor, délnyugaton helyenként zivatar is várható. A szél késő délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul, és hétfőn is többfelé élénk, időnként erős lesz. A zivatarokat ma szélrohamok kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 30 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában