Helyi közélet

2017.09.04. 16:15

A nyíregyházi VIDOR-fellépésük benne van a nyári top ötben

Nyíregyháza - A fiatal zenész nem szégyelli kivinni a sérülékenységét a színpadra.

Nyíregyháza - A fiatal zenész nem szégyelli kivinni a sérülékenységét a színpadra.

Két évvel ezelőtt már jártunk a VIDOR-on, akkor a kisszínpadon léptünk fel, és emlékszem: arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne egyszer a nagyszínpadon állni – és tessék, most teljesült az álom – mesélte kedd este Gáspár Dánielnek, a Mustár FM önkéntesének Petruska András, aki nagyon jó hangulatú koncerttel ajándékozta meg a Kossuth tér közönségét.

Itt és most

– Jó érzés ilyen fellépéssel zárni a nyarat – mondta. – Nagyon sok helyen léptünk fel az elmúlt hónapokban, talán több koncertünk is volt, mint amennyit a lelkem elbír, ezért örülök annak, hogy egy emberléptékű fesztiválon ér véget ez a sorozat. Ráadásul olyan koncerttel, amely a kedvemre való: végig áradt a nyugalom, a közönség szerette, amit csináltunk. Az „itt és most kell jól érzeni magunkat”-elvet vallom, és ebből a szempontból is ideális volt a fellépés, amely az idei top ötben mindenképpen benne van.

A muzsikus elmondta: nem volt tudatos döntés, hogy zenész lesz. Gyerekként ugyanolyan fontos volt számára a legózás, mint a gitározás – ez utóbbinak is inkább játék része vonzotta, és a mai napig ezzel sikerül megtartania a játékos énjét. – Kicsit később ráébredtem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és az is kiderült, hogy ha a zenéből akarok megélni, azért tennem is kell valamit. Eljutottam ahhoz a kifejezőeszközhöz, ami miatt ma már helyem van a hazai zenei életben, de hogy hol a helyem a közönség szívében, az nehéz kérdés.

– Színpadon állni komoly felelősség, és természetesen nem vagyok próféta, de mégsem mondhatok akármit. A közönség egy része mindenféle kritika nélkül élvezi a zenét, vannak, akik vagy a dallamra vagy a formára figyelnek, és olyanok is, akik komplexitásában kezelik, amit hallanak: nekik az üzenet is fontos. Olyan dolgokról énekelek, amelyek engem és a generációmat foglalkoztatják, és nem szégyellem kivinni a színpadra a sérülékenységemet – mondta Petruska András, aki lassan elkezdi elkészíteni a harmadik lemezét. A munkamódszerei változatlanok: nem szereti ismételni magát, és számára fontos, hogy a tartalom és a forma is unikális legyen.

KM


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában