Helyi közélet

2017.09.05. 10:52

Együtt-sajtótájékoztató: Minek kell még történnie, hogy az illetékesek a fejükhöz kapjanak és végre megépüljön az elkerülő?

Nyíregyháza, Kocsord - A hétfő hajnali kocsordi baleset (oldalára borult egy nyerges vontató a helyi óvoda épületénél, és kidöntötte a kerítést és egy villanyoszlopot is) apropóján tartott kedden délelőtt sajtótájékoztatót Lövei Csaba.

Nyíregyháza, Kocsord - A hétfő hajnali kocsordi baleset (oldalára borult egy nyerges vontató a helyi óvoda épületénél, és kidöntötte a kerítést és egy villanyoszlopot is) apropóján tartott kedden délelőtt sajtótájékoztatót Lövei Csaba. Az Együtt nyíregyházi elnöke elmondta: az M3-as autópálya megyei szakaszát és a csengersimai határátkelőt összekötő M49-es gyorsforgalmi elkerülő út megépítése egyelőre megragadt az üres ígérgetés szintjén.

– Óriási az átmenő teherforgalom a 49-es út mentén fekvő településeken, többek közt Györteleken, Kocsordon, Mátészalkán és Pátyodon. A Románia felől nyugatra tartó hatalmas kamion- és gépkocsiforgalom eddig is sok baleset okozója volt, most is csak annak köszönhetően kerültük el a nagyobb tragédiát, hogy a kocsordi óvoda üres volt – fogalmazott Lövei Csaba, majd hozzátette: a tervezett M49-es gyorsforgalmi út esetében még egy kapavágás sem történt. – Minek kell még történnie, hogy az illetékesek a fejükhöz kapjanak és végre megépüljön az elkerülő, amely tehermentesítené végre a szatmári településeket? – tette fel a kérdést az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában