Helyi közélet

2017.09.27. 19:46

Gyerekrablók Nyíregyházán? - Váratlan fordulat: a fiú találta ki az egészet

Nyíregyháza - Futótűzként terjed a hír a legnépszerűbb közösségi oldalon: egy általános iskolás diákot azzal állított meg két idegen férfi, hogy az édesapja kérésének megfelelően hazaviszik.

Nyíregyháza - Futótűzként terjed a hír a legnépszerűbb közösségi oldalon: egy általános iskolás diákot azzal állított meg két idegen férfi, hogy az édesapja kérésének megfelelően hazaviszik.

- A rendőrségre az érintett családtól feljelentés, bejelentés ugyan nem érkezett, de az iskolából értesítették a rendőrséget. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a vizsgálatot azonnal megkezdték, a meghallgatások megtörténtek és ezzel egyidejűleg a polgárőrség bevonásával fokozták az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet - tájékoztatott dr. Fedor Rita százados. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerda este újabb részleteket osztott meg a nagy port felvert üggyel kapcsolatban.

- A vizsgálat kiterjedt a környéken kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzésére és elemzésére is. Az elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan körülmény, adat, amely igazolta volna a fiú állítását, illetve amely megalapozta volna bűncselekmény elkövetésének gyanúját. Az érintett diák ismételt meghallgatása eredményeképpen a rendőrség kategorikusan megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A fiú - törvényes képviselői jelenlétében - a rendőröknek elmondta, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ő találta ki azért, hogy magyarázatot adjon szüleinek arra, hogy miért ért később haza az iskolából. A rendőrök az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy az eset a valóságban nem történt meg, a fiú a társaival az iskolához tartozó sportpályán kosárlabdázott.

- A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek - kérte Fedor Rita.

A konkrét eset tehát egy diák fantáziájának szüleménye, azonban a portálunknak nyilatkozó szakpszichológus és pedagógus szerint érdemes felkészíteni a gyereket a hasonló - nem is példa nélküli - szituációkra.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 28-i számában és a kelet.hu-n.


[related-post post_id="3631245"]

[related-post post_id="3631086"]

[related-post post_id="3630231"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában