Helyi közélet

2017.09.07. 11:44

Lelki és etikai útravaló az ifjú vadásznak

Baktalórántháza - Az emléklapokat és a kalaptűket a tájegységi fővadászok adták át.

Baktalórántháza - Az emléklapokat és a kalaptűket a tájegységi fővadászok adták át.

Sok érdeklődőt vonzott a megyei vadásznap, amelyet az elmúlt szombaton rendeztek meg Baktalórántházán. A Vadászkamara megyei titkárát, Fazekas Gergelyt kértük meg arra, hogy értékelje a rendezvényt.

A természet mindenkinek szép

– Bár a nevében szerepel a vadász szó, valójában azonban olyan programsorozat volt a célunk, amelyen a vadászok és a kilátogató civil lakosok is egyformán jól tudják magukat érezni. Különösen fontosnak tartottuk, hogy bemutassuk azt a hangulatot, amiért a vadász a természetet járja, hiszen ez valójában minden embernek egyformán érdekes és szép. Nagy Lajos, Baktalórántháza polgármestere és Bíró Imre, a helyi erdészeti vadásztársaság elnöke is egyetértett ezekkel a törekvésekkel és maximálisan támogatták is annak megvalósulását – kezdte válaszát a megyei vadásznap egyik főszervezője. – Ezért aztán valamelyest átrendeztük a helyszínt, és a már megszokott főzőverseny mellé új, hagyományteremtő programokat is terveztünk. A vadász-istentisztelet jól példázta, hogy a vadászok is érzékenyek a hitélet iránt, sokan látogatják a templomokat. Az ifjú vadászok avatásakor az ebben az évben vadásszá vált társainknak adtunk lelki és etikai útravalót vadászéletükre és a mindennapokra. A kamara elnöke által elmondottakat fogadalmukkal is megerősítették az egybegyűltek előtt. Az emléklapjukat és kalaptűjüket a tájegységi fővadászoktól vehették át.

Különösen ünnepélyes pillanat volt a megyei kitüntetések átadása. A megyei szintű érdeklődés ékes példája volt, hogy a házigazda város polgármestere, Nagy Lajos és a megyei vadászkamara elnöke, Tóth Attila Mihály mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető, frissen kinevezett kormánymegbízott, Román István is elmondta gondolatait a nyitóünnepségen.

Elismerések

Nimród Érem: Prokob János, Baráth Barna, Szarka György, Belyus István

Vadászkamara Érdemérme: id. Plavecz János

Gróf Nádasdy Emlékplakett: Szamos-Kraszna közi Vadásztársaság

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában