Helyi közélet

2017.09.18. 18:29

Pengés kaszák és hibátlan bálák

Nyíregyháza - A beruházó állattenyésztők kedvében járva zöld gépsorát mutatta be az Agroker.

Nyíregyháza - A beruházó állattenyésztők kedvében járva zöld gépsorát mutatta be az Agroker.

– A sikeresen pályázó gazdálkodók hamarosan elkezdhetik az állattartó telephelyi eszközfejlesztési beruházásaikat is az új szezonra. Most olyan eszközöket kínálunk az állattenyésztőknek, amelyek a szálastakarmányok szakszerű előállításához és betárolásához szükségesek, ezáltal jövedelmezőbbé teszik a gazdálkodást – fogalmazott a szálastakarmány-betakarító gépbemutatót megnyitva a napokban a házigazda Agroker Holding Zrt. vezérigazgatója, Pintér István.

A gazdák szeretnek a saját szemükkel meggyőződni a beszerezni kívánt gépek és az általuk végzett munka minőségéről. Ezzel tisztában lévén szervezte meg az állattenyésztéssel foglalkozó termelők számára látványos szálastakarmány-gép bemutatóját Nyíregyháza határában az Agroker Holding Zrt, az ott felvonultatott Maschio márka kizárólagos importőrével, az Mg. Agrocenterrel karöltve. Az Agroker Holding ettől az évtől a Maschio Gaspardo csoport kínálatának teljes palettáját forgalmazza Magyarországon. A Maschio – az évente gyártott 60 ezres termelésével –, mint Olaszország legnagyobb munkagépgyártója, fontosnak tartja aktívabb, vevőközpontú részvételét a magyarországi piacon, melyből nagyobb piaci részesedést céloz meg, hallhatták az érdeklődők Maschio magyarországi országfelelősétől, Berbekár Tamástól. A gyakorlati bemutató helyszínéül szolgáló lucernaföldön frissen kaszált zöld, és félig fonnyasztott takarmányt takarítottak be Maschio munkagépekkel. A Machio zöldsor egyes modelljeit az Agroker részéről Dojcsák János gépüzletág-vezető ismertette, de az érdeklődő gazdák azt élvezték a legjobban, hogy közvetlen közelről szerezhettek tapasztalatot a gépek tudásáról. Láthatták, hogy a kasza tisztán és hibátlanul vágott, a rendkezelő munkagépek kíméletesen bántak a lucerna levelével is, a bálák alakja, a széleinek kontúrja hibátlan, a megválasztott bálatömörségek a beállított értéknek megfelelően kifogástalanok voltak. A kombinált bálázó és csomagoló igen erős fóliázással, légmentesen zárta a bálákat, ami szavatolja a kedvező erjedési folyamatok kialakulását.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában