Helyi közélet

2017.10.11. 12:30

Európai TOP 10-ben a nyíregyházi szállítmányozó cég

Nyíregyháza - Orbán Viktor Nyíregyházán: várhatóan 2017-ben is rekordot dönt a magyar export.

Nyíregyháza - Orbán Viktor Nyíregyházán: várhatóan 2017-ben is rekordot dönt a magyar export.

A magyar kormányfő külön méltatta a családi vállalkozásokat, mert a tapasztalatok szerint számukra fontosabb a környezet, a helyi közösség és a dolgozó ember. Hangsúlyosabb a társadalmi felelősségvállalásuk, amely megmutatkozik a helyi kultúra, sport támogatásában – minderre jó példa Révész Bálint, és az általa vezetett cégcsoport.

Várhatóan 2017-ben is rekordot dönt a magyar export, s ezen belül növekvő szerepet játszanak az olyan magyar cégek, mint amilyen a mai beruházást is jegyző Révész Logisztikai Holding Zrt. – mondta köszöntő beszédében Orbán Viktor.

A magyar gazdaság fejlődésében fontos szerepet játszanak a külföldi cégek, de a szívünkhöz a magyar tulajdonú vállalkozások állnak a legközelebb – méltatta a Révész Bálint érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport legújabb beruházását Nyíregyházán Orbán Viktor miniszterelnök.

A Nyíregyházi Ipari Park területén szerdán felavatott logisztikai központ modern, a kor követelményeinek megfelelő, több mint 50.000 négyzetméteres raktárbázist foglal magába. A teljes fejlesztés rekord gyorsasággal, egy éven belül valósult meg, a beruházási érték meghaladja a 9 milliárd forintot. A projektet a magyar állam 594 millió forint közvetlen támogatással, valamint adókedvezményekkel segítette.

A Révész Logisztikai Holding Zrt. tulajdonában lévő Révész-Nyírlog Kft. beruházásaként Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisát adták át. A Révész-Nyírlog Kft. már e beruházás előtt is tekintélyes raktárkapacitással rendelkezett: Nyíregyházán 56.000 négyzetméter saját tulajdonú, megyei szinten 100.000 négyzetméter saját és bérelt terület, megyén kívül pedig 50.000 négyzetméter hasznos területtel állt a megbízók rendelkezésére. A most felépített logisztikai központtal együtt több mint 260.000 négyzetméter raktárkapacitással rendelkezik a vállalat.

A partnerek, főként a városban működő multinacionális cégek komplex és integrált szolgáltatások igényét követve született döntés az egyedülálló központi raktárcsarnok és telephely megépítéséről. Ezzel a cég magyarországi piacvezetőnek mondhatja magát és Európa tíz legnagyobb szállítmányozó vállalkozása között jegyzik.

– A város felhívja magára az egész ország figyelmét, de szerte Európából is érdeklődőket vonz az ilyen fejlesztési programokkal. Révész Bálint mert nagyot álmodni, és az ő üzleti sikerei segítik Nyíregyházát abban, hogy a térség, az ország európai szinten is jegyzett kereskedelmi központjává váljon – fogalmazta meg gondolatait dr. Szabó Tünde.

A sportért felelős államtitkár szavait erősítette meg Nyíregyháza polgármestere, aki arról beszélt: az ilyen beruházások növelik a város gazdasági erejét és az itt élők biztonságérzetét is, hiszen munkahelyet teremtenek, további befektetéseket, fejlesztéseket vonzanak.

– Külön öröm, hogy egy nyíregyházi család rukkolt elő ilyen teljesítménnyel, mindeközben kiemelt szerepet vállalva a város társadalmi életében, a kultúra, a sport támogatásában – utalt dr. Kovács Ferenc arra, hogy többek között a VIDOR Fesztivál és a Nyíregyháza Spartacus is megbízható partnerként tekinthet Révész Bálintra.

A polgármester köszönetet mondott azokért a kormányzati támogatásért is, amelyek más területen mozdítják elő a város fejlődését: újulhatott meg a Continental Aréna, épülhet tovább a nyugati elkerülő vagy kezdődhetett meg új hotel építése Sóstógyógyfürdőn.

KM-NYZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában