Helyi közélet

2017.10.25. 13:29

Jó gazda a tankerület

Nyíregyháza - Zökkenőmentesen indult a tanév a Nyíregyházi Tankerületi Központnál

Nyíregyháza - Zökkenőmentesen indult a tanév a Nyíregyházi Tankerületi Központnál

– Az az eltökélt célunk, hogy minden tanulónak megfelelő képzést, oktatást, versenyképes tudást tudjunk biztosítani. Azt kívánjuk elérni, hogy az iskolákban minden gyermek megtalálja a neki optimális tanulási utat. Ebben a tanévben kiemelt figyelmet fordítunk az intézmények rugalmasságának javítására, és arra, hogy az oktatási-nevelési intézmények a diákok érdekében képesek legyenek a megújulására – jelentette ki Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató a Nyíregyházi Egyetemen rendezett szerdai kerekasztal-beszélgetésen. A négy (nyíregyházi, ibrányi, tiszavasvári, nagykállói) járást lefedő központhoz az aktuális tanévben 44 székhelyintézmény 95 feladatellátási hellyel tartozik, 40 településen közel 5 ezer közalkalmazottat foglalkoztatnak. A tankerületben jelenleg 19 559 diák tanul.

– Szeretnénk vonzóvá tenni intézményeinket a szülők és a gyermekek számára. Szerencsére a kínálat nagyon szerteágazó, a speciális intézményektől az általános tantervű iskolákig sokféle lehetőséget kínálunk – tette hozzá a direktor, és megjegyezte, hogy 1,109 milliárd forint összegben nyertek támogatást a különböző pályázatokon.

– Szívünkön viseljük, hogy a hozzánk érkezők és nálunk tanulók, dolgozók esztétikus környezettel szembesüljenek. Kollégáink harminc százaléka mesterpedagógus, aktív a továbbképzési kedv. Úgy érezzük, hogy a Nyíregyházi Tankerületi Központ jó gazda módjára törődik velünk – említette Baloghné Németh Szilvia, a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola igazgatója.

Márk Attila Olivér, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója vette át a szót:

– A Kölcsey és a tankerület imponáló együttműködésének a következők a jellemzői: a bizalom, a partnerközpontúság, a tervezhetőség és az aktív napi kapcsolat. Zökkenőmentesen indult a tanév, három új álláshellyel gyarapodtunk – köszönhetően a fenntartónak. Költségvetési forrásból 5,5 millió forintot kaptunk karbantartásra, ami szakaszosan eltart májusig. A jövő értelmiségét úgy tudjuk képezni, hogy megfelelő alapot nyújtunk nekik, ehhez pedig felkészült pedagógusokra van szükség, ami nálunk adott.

Az Újfehértói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevében is sugallja, hogy többet ad, mint egy szimpla általános iskola:

– Kulcsfontosságú nálunk a művészeti nevelés, ezért nem kell útra kelniük a diákoknak, a művészeti oktatók házhoz jönnek – újságolta Béres Józsefné igazgató. – A Nyíregyházi Tankerületi Központtal optimális a viszonyunk. Elvégeztük a nyárra ütemezett felújításokat, zavartalan az oktatás intézményünkben. Az őszi szünetben tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok: a parkettacserére 2,5 millió forintból kerül a sor. Az oktató tevékenységünk lényege, hogy kidomborodjon a diákok tehetsége.

A tanévben pedagógiai szakmai napokat szerveznek: ősszel a kompetenciamérésre fókuszálnak, tavasszal a pedagógusok továbbképzésre törekednek Mindenki jó valamiben címmel, a Változz, hogy Változtathass! elnevezésű programban az intézményen belüli esetleges konfliktushelyzetek megoldási lehetőségeiről cserélnek tapasztalatot szakértők segítségével.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ által eddig elnyert támogatások:

Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium, Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Zrínyi Ilona Gimnázium Kollégiuma, Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményének Kollégiuma, Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola, Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szakolyi Arany János Általános Iskola, Szakközépiskola és Gimnázium, Tiszanagyfalui Általános Iskola, Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Szakmai projektek:

Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szorgalmatosi Deák Ferenc Általános Iskola

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában