Helyi közélet

2017.10.10. 10:46

Osztoznak a család gyászában az ibrányiak, Soltész Rezső lép fel pénteken

Ibrány - Életének 83. évében, otthonában elhunyt Aradszky László, a hatvanas évek egyik legsikeresebb táncdalénekese.

Ibrány - Életének 83. évében, otthonában elhunyt Aradszky László, a hatvanas évek egyik legsikeresebb táncdalénekese. Akkor lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskám!-mal. Ez a szám, Dobos Attila és Szenes Iván szerzeménye lett Magyarország első aranylemeze - az énekes korongjából aztán mintegy 300 ezer példány fogyott. Pályáját 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el, 2014-ben Szenes Iván-díjat kapott, 2015-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet, tavaly Arany Hangjegy Életműdíjat.

[related-post post_id="3643377"]

Ő lett volna a pénteki, idősek világnapja alkalmából szervezett műsor sztárvendége Ibrányban. A szervezők osztoznak a család és a rajongók gyászában. Október 13-án 16 órától az Ibrányi László Művelődési Központ és Sportcentrum ad otthont a programnak, melyben fellép az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület, az ILMKS tánccsoportja, a városi óvoda gyermekei, Kulcsár Sándor, a RIKE, illetve Soltész Rezső.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában