Helyi közélet

2017.11.24. 15:27

Érdemrend a világhírű, nyíregyházi kötődésű érsebésznek

Budapest - A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át pénteken Budapesten Gloviczki Péter Amerikában élő magyar orvosprofesszor.

Budapest - A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át pénteken Budapesten Gloviczki Péter Amerikában élő magyar orvosprofesszor. Az Egyesült Államok egyik legrangosabb egészségügyi intézménye a Mayo Klinika, Érsebészeti Központjának korábbi igazgatója tavaly, nem sokkal tízezredik műtétje után kérte felmentését az operációs kötelezettségek alól. Most főállásban az Amerikai Érsebészeti Társaság szakfolyóiratának főszerkesztője, könyvekben, tanulmányokban osztja meg tapasztalatait a fiatalabb orvosgenerációkkal. Gyakori konferencia-előadó Amerikában és Európában. Pénteken a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán tartott előadást a száz éve született Soltész Lajos iskolateremtő érsebész emlékére rendezett szimpoziumon. Gloviczki főorvos is az ő irányításával kezdte pályáját. Gloviczki Péter azonos a „kis bűvésszel”, aki 1962-ben nyíregyházi kisdiákként megnyerte az első Ki Mit Tud?-ot a bűvész kategóriában.

- Marik Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában