Helyi közélet

2017.11.28. 15:42

Helyben tartani a fiatalokat

Nyíregyháza - A két fél megismerheti egymást, s ez alapjául szolgálhat egy hosszabb távú együttműködésnek.

Nyíregyháza - A két fél megismerheti egymást, s ez alapjául szolgálhat egy hosszabb távú együttműködésnek.

A duális képzés gyakorlati tapasztalatairól, a régió munkaerő-piaci helyzetéről értekeztek kedden délelőtt a szakemberek azon a konferencián, melynek a Nyíregyházi Egyetem adott otthont. Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes köszöntőjében egy közelmúltbeli workshop emlékeit idézte fel. Eszerint a mai, egyetemet végzett fiatalok elsősorban nem csak a kereseti lehetőségeket tartják elsődlegesnek, bár természetesen az is fontos, hanem azt, hogy miként érzik magukat az adott cégnél, és az a cég mennyire becsüli meg őket.

– A duális képzés elsődleges haszna az, hogy egy hallgató az elméleti képzéssel párhuzamosan gyakorlati tapasztalatokat is szerezhet – emelte ki a rektorhelyettes, aki szerint a konferencia három kulcsszó köré épül, ezek pedig a duális, a fiatal és a felemelkedés.

Dr. Kiss Ferenc arra utalt, hogy ha a fiatalokat sikerül helyben tartani, azzal a régió gazdasága is profitálhat.

Nagyné Varga Katalin saját példáján keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy egy Budapesten megszerzett diploma után is vissza lehet térni Nyíregyházára. A megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára ugyanis a fővárosban vette át mérnöki diplomáját, majd mégis hazajött dolgozni a szabolcsi megyeszékhelyen működő konzervgyárba, ugyanis nagyon jól tudta, ott mire számíthat. – A duális képzés egyik nagy előnye, hogy a két fél megismerheti egymást, s ez alapjául szolgálhat egy hosszabb távú együttműködésnek – emelte ki Nagyné Varga Katalin.

A teljes cikk elolvasható lesz a Kelet-Magyarország november 29-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában