Helyi közélet

2017.11.02. 17:18

Szavazás kezdődött a 2018-as év haláról

Nyíregyháza - A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az év hala választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára. 

Nyíregyháza - A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan most is két fogható és egy védett fajt állított jelöltként az év hala választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára. A három őshonos jelölt közül a balin az egyik legnagyobbra növő, ragadozó életmódot folytató pontyfélénk. Bár fogai nincsenek, hatalmas szájnyílása és kampós alsó állkapcsa segítségével biztosan szerzi zsákmányát az előtte kétségbeesetten szétspriccelő küszrajból. A másik jelölt a szintén pontyfélék közé tartozó domolykó. Fiatal példányai planktonfogyasztók, később mindenevők, ősszel szívesen fogyasztják a vízbe hullt érett gyümölcsöt, az idős példányok már inkább ragadozók. A listán harmadik a védett kövicsík. A csíkfélékhez hasonlóan megnyúlt testű, szája körül három pár bajuszt viselő hal.

A szavazatokat 2017. december 31-én 12 óráig várják a társaság honlapjára.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában