Helyi közélet

2017.12.02. 15:03

„Időnként bátornak kell lenni”

Nyíregyháza - Olvasóink nemcsak a jó ötletek miatt szeretik a karácsonyi magazint, hanem azért, mert ajándéknak is tökéletes.

Nyíregyháza - Olvasóink nemcsak a jó ötletek miatt szeretik a karácsonyi magazint, hanem azért, mert ajándéknak is tökéletes.

Az olvasói visszajelzések azt igazolják, hogy érdemes volt öt évvel ezelőtt belevágnunk a gasztro-füzetek készítésébe. Azóta minden esztendőben elkészült a húsvéti és karácsonyi magazinunk, az elmúlt két nyáron már a kerti partikhoz is segítséget nyújtottunk kiadványunkkal, az idén pedig olvasóink legfinomabb savanyúságait, lekvárjait is füzetbe rendezve jelentettük meg.

Rendszeresen kínálunk vendégeinknek ünnepi menüt." Braun Viktor

Karácsonyi receptfüzetünket a háziasszonyok nemcsak azért szeretik, mert kiváló ötletekkel gazdagodhatnak, de azért is, mert az ínycsiklandó fotókkal illusztrált magazin ajándéknak is tökéletes. Ezúttal is sok recept érkezett a felhívásunkra, amelyek közül Braun Viktor, a Stella Rose étterem tulajdonosa válogatta ki a legjobbakat, az ételek pedig a Stella Rose szakácsai keze nyomán öltöttek testet.

Figyelnek a vendégekre

– Közel Nyíregyháza nyüzsgő központjához, mégis csendes helyen található az étterem és panzió – meséli a családi vállalkozásban működő Stella Rose-ról Braun Viktor. – Többfajta szolgáltatást nyújtunk, a különböző nagyságú és hangulatú termeknek köszönhetően minden vendégünk igényét ki tudjuk elégíteni. A rendezvénytermünk 250 vendég befogadására alkalmas, a modern hangtechnika és az óriáskivetítő mellett a tágas, osztatlan belső tér miatt nem csak esküvői vacsorák, de konferenciák, vevőtalálkozók, vállalati rendezvények lebonyolításának is tökéletes helyszíne. Ezek mellett a családi összejövetelek is fontosak számunkra: legyen szó eljegyzésről, esküvőről, házassági évfordulóról, keresztelőről, ballagásról, diplomaosztóról vagy osztálytalálkozóról, örömmel vállaljuk a lebonyolítást, akik pedig már jártak nálunk, tapasztalhatták: a Stella Rose étterem a hétköznapokat ünneppé, az ünnepeket felejthetetlen élménnyé varázsolja. Ahhoz, hogy a nálunk rendezett események mindig emlékezetesek, nem csak a hely adottságai járulnak hozzá, de az is, hogy figyelünk a vendégeinkre – mondja Viktor, aki az ünnepi készülődésről is mesélt.

Hal, bejgli, marhahúsleves

– A karácsonyt megelőző napok nálunk a munkáról szólnak, hiszen az elmúlt években rendszeresen kínáltunk vendégeinknek ünnepi menüt: halászlevet, hidegtálakat, kalácsot, így könnyítve meg a háziasszonyok életét. Sokan ugyanis az egész napi sütés-főzés után fáradtan ülnek le a családi vacsorához és éppen azokra nem marad idejük és energiájuk, akikről az ünnep szól: a szeretteikre. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, ami számunkra nagy öröm, viszont a dolgozóinknak pluszmunkát jelent. Abban, hogy az éttermünk hosszú évek óta sikeres, nekik nagyon nagy a szerepük, ezt pedig az év minden napján igyekszünk meghálálni nekik, ilyenkor, az év végén pedig megajándékozzuk őket. A meglévő hírnevünk megőrzéséért és a hozzánk betérők maximális kiszolgálásáért többféle sültes tál, köret, desszert közül választhatnak vendégeink. A tálak kívánság szerint variálhatóak, és azokra is figyelünk, akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek. Számos konyhatechnológiai újítást vezettünk be és felfrissítettük az étlapunkat, mert azt gondoljuk, hogy ha csak igazodunk az elvárásokhoz, az nem elég, időnként bátornak is kell lennünk – mondja Viktor, akitől megtudtuk: karácsonykor náluk is közösen ünnepel a család, a menüből pedig nem hiányozhat a hal, a mákos és diós bejgli, mint ahogy az édesanyja marhahúslevese sem.

- KM -


Győztes recept

Olvasóink receptjei közül Szűcs Gyuláné (Tiszaszentmárton) halas rétese érdemelte ki a győztes recept címet.

Hozzávalók: 25 dkg főtt halhús, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1,5 dl tejből főtt tejmártás (ehhez kell 3 tojás), 0,5 dl tejföl, só, tört bors, petrezselyem .

Elkészítés: A halhúst, a vajat és a lisztet a tejmártásba keverjük (ebbe előzőleg 3 tojás sárgáját és kemény habját belehabartuk). Ezt fél deci tejföllel elkeverjük, fűszerezzük sóval és tört borssal, majd petrezselyemzöldet szórunk bele. Ezzel töltjük meg a megvajazott réteslapokat, összecsomagoljuk, megkenjük és lassan világos színűre sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában