Helyi közélet

2017.12.29. 12:46

Lezárták a Temetői Főkönyvet - Fogy vagy gyarapszik Nyíregyháza?

Nyíregyháza - A szokásokhoz hűen az esztendő utolsó munkanapján lezárták a Temetői Főkönyvet a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - A szokásokhoz hűen az esztendő utolsó munkanapján lezárták a Temetői Főkönyvet a megyeszékhelyen. A városházán megrendezett pénteki sajtótájékoztatón Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte: a születések, a halálesetek és a házasságkötések száma az elmúlt öt év viszonylatában minimális mértékben változott csak. Míg 2016-ban 3703-an születtek Nyíregyházán, addig ez a szám 2017-ben 3643 volt. Ebben az évben 514 alkalommal kötötték össze életüket a szerelmesek a város közigazgatási területén (tavaly kevéssel többször, 652-szer), míg a szakemberek 3134 halálesetet regisztráltak, 69-cel többet, mint 2016-ban.

Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a város temetőiben összesen 1261 temetést végeztek el, ebből az Északi temetőben 1144-et. – Az elmúlt évek tekintetében 2014-ben végeztük el a legkevesebb temetést, szám szerint 1131-et, azóta ez a szám stagnál. Tavalyhoz képest nőtt a hamvasztásos temetések száma, 720-ról 736-ra, illetve egyre gyakoribb, hogy az elhunyt hozzátartozói hazaviszik az urnát – említette Róka Zsolt, aki a temetések nemek szerinti megoszlásáról is beszélt, eszerint 636 férfit és 625 nőt temetek el a város temetőiben 2017-ben.

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző szerint nagy dolog, hogy az országos tendenciával ellentétben Nyíregyházán nem csökken a lakosságszám, hanem szépen lassan növekszik. – Hamarosan elérhetjük a 120 ezres határt, ami többek közt azt is jelentené, hogy a mostani 15 választókörzet helyett eggyel több volna a megyeszékhelyen, ami a képviselő-testület létszámnövekedésével is járna – fogalmazott dr. Szemán Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában