Helyi közélet

2017.12.20. 12:39

Vár a Kori Sziget Kisvárdán

Kisvárda – Végre az időjárás is kegyeibe fogata a téli sportok, pontosabban a korcsolyázás szerelmeseit, kedvelőit.

Kisvárda – Végre az időjárás is kegyeibe fogata a téli sportok, pontosabban a korcsolyázás szerelmeseit, kedvelőit.Hétfőn, 18–án délután nyitotta meg kapuit a város korcsolyapályája, mely 15x40 méteres. Régen volt ilyen Kisvárdán. Az ötvenes években a tűzoltóság (a mostani Városháza mögötti területen, majd a Szatmári üzlet mögötti lakóházak helyén volt az akkori Kisvárda működő korcsolyapályája) udvarán lévő kori pálya várta a korcsolyázás kedvelőit. Az azt követő években több kísérlet is volt. Legutóbb a fürdő előtti parkolóban volt jégpálya.

De most ez igazán Kisvárdai, hiszen a Kisvárda Város Önkormányzatának kezdeményezésére jégpálya épült a várkerti szigeten, a Lesz Feszt Promotions és az Alkossunk Várost Alapítvány megvalósításában, működtetésében. Sajnos a tervezett 15–i nyitást az időjárás nem tette lehetővé. A „Kori–sziget” már a téli sportok kedvelőinek rendelkezésére áll, kellemes környezetben.

Változatos programok

–A délelőttökön az iskolai tanulók részére –mondta tájékoztatásul Gálné Balázs Gabriella, az üzemeltetésért felelős vezető– kilenc órától, délután két óráig a város általános iskolai tanulói részére térítésmentesen biztosítjuk a sportolás lehetőségeit. Nagy az érdeklődés a korcsolyázás iránt, hiszen az elmúlt napok átlagában 100–120 gyerek korcsolyázott, vagy tanulja meg korcsolyázás alap elemeit. Délután két órától fél ötig bárki, igényei szerint korcsolyázhat. Igyekszünk maximálisan biztosítani a feltételeket. Korcsolya kölcsönzés, meleg helyiségben cipőcsere lehetőséget is biztosítunk. Mindezek mellett különböző programokkal, az aktualitásoknak megfelelően, szórakoztatni kívánjuk vendégeinket. Hétvégeken, szombaton és vasárnap, dj. szórakoztatja vendégeinket 21 óráig. Az ünnepnapokon egyedi nyitva tartással és az aktualitásnak megfelelő programokkal –karácsonyi, szilveszteri s retro, diszkós programokkal várjuk a jeget karcoló vendégeinket. Természetesen a programjaink az időjárás függvényében, hiszen egy nagyfokú enyhülés nem teszi lehetővé a korcsolya pálya használatát. Szeretettel várjuk a Vár szomszédságában, a „Kori–Szigeten” kedves vendégeinket – mondta végezetül Gálné Balázs Gabriella.

A szórakozni vágyók részére forró tea, forralt bor, s az éhségüket enyhítő étkezési lehetőség is biztosított a Vár–tó szigeten, Kisvárdán.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában