Helyi közélet

2018.01.15. 11:27

Hangversenyen „párbajoznak“ a diákok

Nyíregyháza - Az egyik fiatal átveheti majd az Universitas-gyűrűt is.

Nyíregyháza - Az egyik fiatal átveheti majd az Universitas-gyűrűt is.

Több évtizedes hagyomány már a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata életében, hogy az év elején úgynevezett pályázati hangversenyen mutathatják be tudásukat és felkészültségüket azok a növendékek, akik a félévi meghallgatásokon a legjobban szerepeltek.

Ugyanakkor tétje is van ennek a szereplésnek, ugyanis neves szakemberek figyelik a fiatalok produkcióját, s döntenek a helyezések sorrendjéről.

A klasszikus zenészek – hangszeresek és magánénekesek – pályázati hangversenye január 29-én 18 órakor kezdődik az oktatási intézmény dísztermében. Ünnepi köszöntőt mond dr. habil Duffek Mihály, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának tanszékvezető tanára.

Hagyomány az is, hogy valamelyik felsőfokú oktatási intézmény zenei szakembere átadja az Universitas-gyűrűt az általa legjobbnak látott diáknak. Az idén a gyűrűt dr. Lakatos Péter zongoraművész, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának dékánja adja át. A zsűri tagjai: ifj. Duffek Mihály fagottművész, Molnár Zsolt gordonkaművész, a DE zeneművészeti karának kamara tanszak vezetője, Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában