Helyi közélet

2018.01.12. 13:48

Lovaggá ütötték a szilvanapon

Fehérgyarmat - A lovagrend nagy tanácsának döntése alapján a 14. Szatmár-Beregi Szilvanapon ifjú Simon Lászlót, a Panyolai Szilvórium Kft. üzemvezető főzőmesterét ütötte lovaggá a rend nagymestere, ezzel immár a szatmári táj ikonikus pálinkafőző települése is képviselteti magát az egyesületben.

Fehérgyarmat - A lovagrend nagy tanácsának döntése alapján a 14. Szatmár-Beregi Szilvanapon ifjú Simon Lászlót, a Panyolai Szilvórium Kft. üzemvezető főzőmesterét ütötte lovaggá a rend nagymestere, ezzel immár a szatmári táj ikonikus pálinkafőző települése is képviselteti magát az egyesületben. Az ifjú lovag elmondta: büszke rá, hogy ilyen rangos formában is elismerték munkáját, ám évekkel ezelőtt maga sem gondolta volna, hogy egyszer még hasznát veszi ebbéli tudományának. Családjában sokan sokféle tisztséget viseltek már az évtizedek folyamán, de lovag eddig még nem volt közöttük. – Érdekes, milyen inspiráló tényezők indították útjára a karrieremet. Mint a mesében, volt három „vándorlegény”, akik elmentek szerencsét próbálni idegen országba. Irtó hideg köszöntött rájuk a határnál, amikor felsóhajtott az egyikük: „Béla, ha most bekaphatnák egy jó kis panyolai szilvóriumot, a fél életemet is odaadnám érte, mert nyernék általa egy harmadikat!” A sóhajt tett követte, a három jó ember tudakozódni kezdett, hol van eladó szeszfőzde. A Panyoláról származó Béla ajánlotta a figyelmükbe a falujában lévő, eladó, felújításra szoruló szeszfőzdét. Simon László gyümölcsfeldolgozóként állt munkába a vállalkozásnál, és lépésről lépésre haladt felfelé a szakmai ranglétrán. Végül felért a csúcsra. A három barát, illetve munkatárs neve, akik azóta is együtt dolgoznak: Muhari Zoltán, Panyola polgármestere, Borbás Béla és Marjai Miklós. Reméljük, munkájuk gyümölcsével még jó ideig, tovább öregbítik majd a település és a megye hírnevét.

- E. Nagy István, Fehérgyarmat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában