Helyi közélet

2018.01.11. 12:38

Százezrekkel gazdagodott a babaklub

Nyíregyháza - Az önkéntes anyák társasága többfunkciós játékparkot szeretne létrehozni.

Nyíregyháza - Az önkéntes anyák társasága többfunkciós játékparkot szeretne létrehozni.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” – szól a közel 10 éve működő Nyíregyházi Babaklub mottója. Böjte Csaba ezen szavait igazolta vissza a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű, helyi civil szervezeteket, közösségeket támogató kezdeményezése is, amelynek körzeti nyertese a 3. fordulóban, a vásárlói voksok alapján a Nyíregyházi Babaklub lett. – A pályázók jelentős része különféle módokon igyekezett mozgósítani a támogatóit, például bemutatkozó programokat szerveztek, zsetonokat gyűjtöttek. A legtöbb szavazatot, s így a 400 ezer forintos támogatást, a Nyíregyházi Babaklub kapta – mondta el Szabó-Benke Lajos, a nyíregyházi áruház vezetője.

– Az önkéntes anyukákat tömörítő, 9 éve működő klubunk célja a megyében élő családok gyermekvállalás előtti és utáni támogatása, tájékoztatása. Munkánkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy e családok a szülést, születést és a gyermeknevelést minél teljesebben, természetesebben átélhessék. Évről évre bővítjük a programjaink, szolgáltatásaink körét. Egy szabadtéri, többfunkciós játékparkot szeretnénk létrehozni a kicsiknek, amelyben megtalálható a fal, mászóka, létra, hinta, csúszda is – mesélte Tombor Tünde, a klub szervezője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában