Helyi közélet

2018.01.30. 11:47

Tizenöt éve szolgálják önként a Máriapócsot

Máriapócs - Az elmúlt évi munkát értékelte a Máriapócsi Polgárőr Egyesület.

Máriapócs - Az elmúlt évi munkát értékelte a Máriapócsi Polgárőr Egyesület.

A közbiztonságot szem előtt tartvaszámos településen polgárőrök is segítik a rendőrök munkáját. Nemzeti kegyhelyünkön, Máriapócson 15 évvel ezelőtt, 2003-ban alakult meg a civil szervezet, amelyhez 2015 júliusában csatlakozott Pócspetri is.

Térségi összefogás

A Máriapócsi Polgárőr Egyesület a napokban tartotta évértékelő közgyűlését. Először Lőrincz Péter elnök számolt be az elmúlt évben végzett munkáról, a beszámolója részletesen tartalmazta az önkormányzatokkal, a rendőrséggel, az egyházakkal, a településeken lévő intézményekkel és más civil szervezetekkel végzett együttműködést.

Kiemelte a térség polgárőreinek az összefogását, ugyanis a máriapócsi, a nyírgyulaji és a kállósemjéni polgárőrök gyakran siettek egymás megsegítésére a különböző feladatok megoldásában.

Az elmúlt esztendőben az eddig megszokott tevékenységeik mellett új feladatokba is bekapcsolódtak a helyi polgárőrök.

Közösségi szolgálat is

Az általános iskola diákjainak kerékpártúráján is részt vettek a polgárőrök, elkísérték a fiatalokat Magyra, közben a vadőrökkel is kapcsolatot tartva segítettek egy őzgidán. Gondoskodtak arról is, hogy zavartalan legyen a Dudás Miklós püspök emlékére rendezett futás. Öröm volt számukra, hogy négy középiskolás diák a tanulmányaikhoz szükséges kötelező közösségi szolgálatot náluk töltötte le, a fiatalokat is bevonták a bűnmegelőzési tevékenységekbe.

- Palóczy Tímea -


Jutalmak, elismerések

A kiemelkedő munkát végzett polgárőrök elismeréseket vehettek át: Orosz István, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója jutalomban részesítette Nagy Attila, Györkös Szabolcs, Hajas Pál, Rédai János, id. Bihari István polgárőröket. Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere Hajas Pál polgárőrt részesítette jutalomban. Palóczy Lajosné, a város díszpolgára Zelenyák Ágnest, az egyesület gazdasági felelősét részesítette elismerésben. A Nyírbátori Rendőrkapitányság Májer József és Bunya Gábor polgárőröket jutalmazta meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség Tamás Lászlót, az egyesület titkárát, valamint Bihari Józsefné, Sitku Zsolt és ifj. Lőrincz Péter polgárőröket jutalmazta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában