Helyi közélet

2018.02.11. 14:40

A nehézségek ellenére elégedettek 2017-tel

Kocsord - A tavalyi eredményekről és az idei tervekről is szó lesz a vasárnapi közgyűlésen.

Kocsord - A tavalyi eredményekről és az idei tervekről is szó lesz a vasárnapi közgyűlésen.

Visszatekintve a 2017-es esztendőre, elmondhatja a Kraszna Horgász Egyesület, hogy jó évet zárt.

– A legfontosabb mérőszámunkról a haltelepítésünk árulkodik, ami az év eleji nehézségek ellenére jól sikerült: a 45 q horogérett ponty mellett 20 q keszeg és 2000 darab előnevelt süllő gyarapította tavunk halállományát – tájékoztatta szerkesztőségünket Jakab János, az egyesület elnöke.

Nem volt elegendő hal

– Mindez szépen hangzik, de valójában nem volt egyszerű a beszerzés, mert érdekeinkkel szemben érvényesült az EU egyik alaptörvénye, az áruk szabad mozgása, így aztán elég sok hal átmozgott Romániába és Lengyelországba. Nem volt elegendő hal, nem beszélhettünk kínálati piacról, keresnünk kellett az adódó lehetőségeket, hiszen amikor meg volt hal, akkor nem volt lehetőségünk a magas áron gondolkodni. Mindezek ellenére szép telepítést sikerült elérnünk.

– Igaz, ebben a sikerben az is szerepet játszott, hogy a tavunk népszerű környékünkön, s 2017-ben 16-tal gyarapodott a taglétszámunk, a tagok időben eleget tettek a fizetési kötelezettségeiknek, emeltük a területi és a napi jegyek árát, valamint volt az előző évről egy kevés tartalékolt pénzünk is. A fogási eredményeinkről nincs még adatunk, de akinek volt elég ideje a horgászatra, az megfoghatta az engedélyezett halmennyiséget, vagyis a 30 darab pontyot és a 9 ragadozót. Került horogra 7 kg-os ponty, 14 kg-os amur, valamint 4,5 kg-os csuka is. Foglalkoztunk az utánpótlással is: gyermeknapi horgászversenyt és horgásztábort szerveztünk, részt vettünk a horgász suli ötpróba versenyén.

Részletes beszámoló

– Társadalmi munkával és az önkormányzat segítségével tartottuk fenn tavunk rendezett környezetét. Mindezekről részletesen is beszámolunk a közgyűlésünkön, amely február 11-én 8 órakor kezdődik a kocsordi kultúrházban – tette hozzá a szervezet vezetője.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában