Helyi közélet

2018.02.10. 12:33

Álompár esküvői kiállítás és vásár: hogy a nagy nap a lehető legjobban sikerüljön!

Nyíregyháza - Na jó, valljuk be, ha tehetjük, hétvégén legalább tízig ágyban maradunk, aztán a tévé vagy a számítógép előtt kortyolgatjuk el a nap első kávéját – magyarul lustálkodunk. De nem ezen a hétvégén!

Nyíregyháza - Na jó, valljuk be, ha tehetjük, hétvégén legalább tízig ágyban maradunk, aztán a tévé vagy a számítógép előtt kortyolgatjuk el a nap első kávéját – magyarul lustálkodunk. De nem ezen a hétvégén!

Kettőkor kezdődik a döntő

Vasárnap is várja a házasulandókat lapunk Álompár esküvői kiállítása és vására, ahol közel hetven ruhaszalon, étterem, cukrászda, dekorációs cég, ceremóniamester, fotós, videós és ékszerüzlet kínálja szolgáltatásait. Az esemény csúcspontja a délután kettőkor kezdődő Álompár viadal, ahol Bartha Ágnes és Pankotai Richárd, Derzsi Helga és Csombók Csaba, Hódi Enikő és Kertész Attila, Kocsi Ágnes és Gyulai Dávid, valamint Tarnai Enikő és Treszkai József mérkőznek meg az értékes nyereményekért. Várjuk a Continental Arénába a párok ismerőseit, barátait, családtagjait is, hogy szurkoljanak kedvenceiknek.


Megnyitotta kapuit a kiállítás

A korai kezdés ellenére kisebb tömeg várakozott a nyíregyházi Continental Aréna előtt reggel kilenckor, ugyanis ekkor nyitotta meg kaput lapunk, a Kelet-Magyarország idei Álompár esküvői kiállítása és vására. A beléptetés gyorsan ment, s ahogy felkerült a csuklónkra a piros szalag, a fiatal párok, népes családok és barátai társaságok között lépkedve belevethettük magunkat a standok sűrűjébe.

Fergeteges bemutatót tartott a Continental Aréna színpadán Gerliczki Zoltán mester virágkötő és enteriőr. A szebbnél szebb csokrokat, gyönyörű lányok mutatták be a látogatóknak, akik Rabócsi Renáta divattervező ruháit viselték. | Fotók: Janics Attila

„Istenem, ez csodaszép!” – szálltak a (főként) női sóhajok a tüllökkel, fátylakat, hullámokat látva, de a vőlegények sem voltak restek közelebbről megszemlélni az öltönyöket. „Ez mandulás, ugye?” – érdeklődött egy szemmel láthatóan örömanya a sütemények sűrűjében, közben egy hang azt bizonygatta a hátunk mögött, hogy ha jó fotóst akarunk a nagy napra, ne is keressünk tovább, megtaláltuk a legjobbat. A nézelődéssel és a prospektusok, szórólapok, tájékoztató kiadványok gyűjtögetésével gyorsan telik az idő, de még szinte semmit nem láttunk. A kétnapos rendezvényen több mint hatvan kiállító kínálja esküvői szolgáltatásait, bemutatva a legújabb ruha-, smink-, fotó- és dekorációtrendeket, de a házasság előtt állók kiválaszthatják a tortájukat és a násznépnek szánt meglepetéseiket is. Ismerős hang invitál minket a színpad elé, Zentai Edit jelzi: kezdődik a hivatalos megnyitó.

Fotó: Sipeki Péter

– Nagy örömmel ad helyet a város az ilyen típusú rendezvényeknek, hiszen a házasság a mai világban is fontos esemény. Ahogy én látom, a konzervatív értékek mindig „divatban maradnak”: csak Nyíregyházán évente 500–550 házasságkötésben segédkezünk munkatársaimmal – mondta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, aki anyakönyvvezetőként ezen a hétvégén adja össze a 283. és 284. párját.

– Három jelentős anyakönyvi esemény öleli fel az ember életét, melyből kettő, a születés és a halál törvényszerű, de bízom benne, hogy sokaknak a harmadik, a házasság örömében is részük van és lesz. Gratulálok a Kelet-Magyarországnak a rendezvényhez és az idei Álompárnak a győzelemhez! Kívánok a vendégeknek jó szórakozást és hasznos nézelődést, remélem, hogy sokan itt találják meg az ihletet és a kiállítók között a hozzájuk leginkább illő szakembereket a leendő esküvőjük – zárta köszöntőjét dr. Szemán Sándor.

Balázs Zsombor táncpedagógus bemutatójára sok látogató volt kíváncsi | Fotók: Janics Attila

Varga Zsolt, lapunk értékesítés-fejlesztési vezetője az Álompár esküvői kiállítás és vásár történetét összegezte néhány mondatban. Rámutatott: ahogy nőtt az érdeklődés a kiállítók és a közönség részéről, úgy fejlődött és bővül a rendezvény kínálata és programja is, amihez új, nagyobb helyszínt kellett találnunk tavaly. A megújult Continental Aréna alkalmas volt a befogadására, s immár második éve több mint 1800 négyzetméteren várják a standok és a szakemberek a házasság előtt állókat. Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője Dan Ariely-t idézte, aki szerint a pároknak még a ceremónia előtt érdemes lenne megtervezniük az esküvőjüket, és csak akkor belevágniuk a házasságba, ha még mindig kedvelik egymást.

Fotó: Janics Attila

– Mondják azt is, hogy amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság is. Kívánom, hogy – talán a mi segítségünkkel is – találják meg a párok a legjobb megoldásokat és szakembereket, legyen az esküvőjük egy feledhetetlenül nagy buli, és éljenek boldog, gondtalan házasságban hosszú-hosszú ideig.

A rendezvény főtámogatója, a Növekedési Hitelbank Zrt. képviseletében Gálhidi Attila fiókhálózati irányítási vezető üdvözölte a kiállítókat és a látogatókat, méltatta a kiállítást, s bejelentette: egy éven belül Nyíregyházán is bankfiókot nyit az NHB Zrt., de hogy hol, az legyen egyelőre titok. Annyit azonban elárult, hogy meglepően innovatív helyen lesz az új iroda.

Fotó: Pusztai Sándor

A kiállítók szombaton 18 óráig, vasárnap pedig délután ötig várják az érdeklődőket, akik amellett, hogy megismerhetik az aktuális trendeket, hasznos előadásokat hallgathatnak többek között a házasságkötés jogi kereteiről, virágkötészeti, sminkes és táncbemutatókat láthatnak. A rendezvény csúcspontja a vasárnap 14 órakor kezdődő Álompár vetélkedő lesz.

- KM-CsA -


[related-post post_id="3762800"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában