Helyi közélet

2018.02.28. 12:52

Egy régi ismerős új képei Mátészalkán

Mátészalka - Bíró Lajos szobrászművész festményeiből nyílik kiállítás pénteken a mátészalkai Dienes Galériában.

Mátészalka - Bíró Lajos szobrászművész festményeiből nyílik kiállítás pénteken a mátészalkai Dienes Galériában.

A Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban mindenki megtalálja a számítását. A színházkedvelők egyaránt élvezhetik a hazai és határon túli társulatok előadásait, a festészet szerelmesei szinte minden hónapban új tárlatot tekinthetnek meg a Dienes Galériában, ahogy tehetik ezt március 2-án, pénteken 18 órától, ha ellátogatnak Bíró Lajos szobrászművész Új képeim című kiállításának megnyitójára. A művészt és képeit Pénzes Ottó, a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület elnöke méltatja, a rendezvényen közreműködik a Talán Teátrum.

Bíró Lajos 1959. október 9-én született Csengerben, az általános iskolát Tyukodon járta ki. Középiskolai tanulmányait Budapesten a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában végezte, 1982 és 1988 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanult, mestere Somogyi József volt. Mióta végzett, Mátészalkán él és dolgozik.

Mátészalkától Amerikáig

Több kiállítása nyílt már Nyíregyházán, Budapesten és Szatmárnémetiben, de nemzetközi elismerésre is szert tett Finnországban, Hollandiában, Szicíliában és az Amerikai Egyesült Államokban bemutatott szobraival, festményeivel. Számtalan köztéri alkotása látható Mátészalkán és a megyében, valamint a határon túl Szlovákiában és Romániában, de David Chapmant megformáló mellszobra Knoxville-t szépíti.

A tárlat április 2-áig tekinthető meg a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ Dienes Galériájában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában