Helyi közélet

2018.02.15. 17:19

Időjárás-jelentés - 2018. február 15.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is a Pireneusi-félsziget a kontinens legmelegebb térsége. A déli területeken a szinte zavartalan napsütésben 20, 21 fokra is felmelegszik a levegő. Az Ural előterében is kevés a felhő, de ott napközben is fagy, a legtöbb helyen -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Európa nagyobb részén ugyanakkor ciklonális hatások érvényesülnek. A szárazföld északnyugati harmadán sok a felhő, hó, eső vegyesen előfordul, és borult, csapadékos idő van a Balkán-félszigeten és az Appennini-félsziget déli felén is. A Kárpát-medence jelenleg a két csapadékrendszer közötti átmeneti zónában helyezkedik el, a változóan felhős ég mellett több helyen kisütött a nap. Péntek estig azonban ismét nedvesebb levegő éri el térségünket; előbb egy meleg-, majd egy hidegfront érintőleges hatásával számolhatunk.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Kezdetben változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Éjszaka északnyugat felől növekszik, vastagszik, majd pénteken estefelé szakadozik a felhőzet, délelőtt néhol délen lehetnek gyengébben felhős körzetek. Pénteken a reggeli óráktól több helyen valószínű kisebb csapadék; északkeleten hó, délen eső, közte vegyesen. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 0 és -5 fok között alakul, de a gyengébben felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 7 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában