Helyi közélet

2018.02.19. 18:18

VMKK: Titkok a sötétkamrában

Nyíregyháza - A fotogram az 1910-es, 1920-as évek avantgárd művészetében jelent meg először. Lényege, hogy fényképezőgép és negatív nélkül készül a kép.

Nyíregyháza - A fotogram az 1910-es, 1920-as évek avantgárd művészetében jelent meg először. Lényege, hogy fényképezőgép és negatív nélkül készül a kép. Közvetlenül a fényérzékeny anyagra kerülnek rá a különböző tárgyak (lehetőleg érdekes formájúak), amelyek árnyéka hozza létre a végeredményt. A trükk annyi, hogy a fény­érzékeny anyagra rárakott tárgyakat vagy a nagyítógép fénye elé tesszük egy sötét helyiségben, vagy kivisszük a napra és rövid ideig ott is tartjuk.

Csutkai Csaba fotóművész segítségével a gyakorlatban is megismerkedhetnek a technikával, akik február 24-én, szombaton 10 órakor ellátogatnak a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központba, ahol egy rövid történeti áttekintés után bárki elkészítheti a saját fotogramját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában