Helyi közélet

2018.03.02. 17:27

Egy jól végződött Adáshiba

Nyíregyháza - Vidám családi terefere cserfes kislányokkal, és két művészlélekkel.

Nyíregyháza - Vidám családi terefere cserfes kislányokkal, és két művészlélekkel.

Fridrik Noémit jól ismerik a nyíregyházi színházbarátok: láthattuk a Coriolanusban, a Fekete Péterben, a Black Comedy-ben, nagyon sok gyerekelőadásban, de fontos szerepet kapott az Adáshibában, a Hair-ben és a Sörgyári capriccio-ban is – ez utóbbi három előadás pedig az ő életében játszott különleges szerepet – hogy miért, az kiderült kedd délután a Labor Caféban rendezett tereferén, ahol a színésznővel és férjével, Jimmyvel beszélgetett Kövesdi Levente.

Arra gondoltam: ha nekem egyszer ilyen barátnőm lehetne..." Jimmy

Egy lány göndör fürtökkel

Forró teát kortyolgatós, vidám hangulatú családi mesedélután volt: a házaspár két kislánya, Lili és Mia is ott szaladgált az adománykávézóban, lelkesen kergetve egy kiskutyát. A beszélgetésből kiderült: a házaspár megismerkedésének egyik sarokpontja a Sörgyári capriccio. A Hrabal-darabot 2009-ben mutatták be, Noémi játszotta Maryskát és óriási sikert aratott – az egyik előadást látta Jimmy is, aki akkor Angliában élt, és éppen hazalátogatott. – Ott volt egy gyönyörű lány a színpadon a göndör fürtjeivel és én arra gondoltam: ha nekem egyszer ilyen barátnőm lehetne…! De nem egy ilyen típusú lányt akartam, hanem pont őt – mesélte Jimmy. Ám a közös történetük nem ekkor, hanem csak 2011 februárjában kezdődött és néhány nap alatt eldőlt a sorsuk. Egy farsangi buliban találkoztak, ahol Jimmy börtöntölteléknek öltözött, és folyamatosan mosogatott, de este már ott ült a színházban és az Adáshibát nézte. Másnap Noémi elment Jimmy koncertjére, a következő naptól pedig együtt vannak. Az első 3–4 évben távkapcsolatban éltek, amelynek, mint mondják, voltak előnyei és hátrányai is, de amikor utóbbiakból lett több, Jimmy hazaköltözött.

Átalakul az életünk, hiszen jönnek a próbák, előadások." Fridrik Noémi

Romantikus lánykérések

Noémi szerint furcsa kettősségben teltek ezek az évek.

– Amikor hónapok után találkoztunk, azt úgy vártam, mintha az első randira készülnék, néhány óra elteltével pedig olyan érzésem volt, mintha húsz éve együtt élnénk.

– Noémi 30. születésnapján házasodtak össze, néhány héttel az első kislányuk születése előtt. A nagy napot – a szülőkön és a tanúkon kívül senki sem tudott az esküvőről, csak az esti szülinapi bulin mondták el a barátaiknak – rengeteg lánykérés előzte meg. Sportot űztek belőle, Jimmy minden romantikus helyen letérdelt a szerelme elé és feltette a kérdést, amire már az első alkalommal is igen volt a válasz.

– Otthon voltunk a szüleimnél, és egy csillagos éjszakán azt kérdezte: mit szólnál ahhoz, ha megkérném a kezed? Azt feleltem, szerintem igent mondanék. Persze, az is igaz, hogy amikor a szüleim először találkoztak vele, sokkot kaptak, mert nehezen tudtak elképzelni egy tetovált, szakállas férfi mellett. De ahogy megismerték, és látták, hogy mennyire szeret és tisztel, elfogadták – mesélte Noémi, aki a nagy sikerű Hair után, ahol várandósan játszott, két hét múlva tér vissza a színházba. Átalakul az életük, hiszen jönnek a próbák, az előadások, és a közös üzletüket – ahogy fogalmaztak: közös gyermeküket –, a tetoválószalont is működtetni kell. – Van bennem egy kis félsz – mondta a színésznő. – Egyrészt azért, mert meg kell oldanunk, hogy a lányok a változásból a lehető legkevesebbet vegyenek észre, másrészt azért, mert egyelőre nem tudom, hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és a családot. Nagyon szeretnék újra játszani, de az életem a színház mellett most már a férjemről és a lányainkról is szól.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában