Helyi közélet

2018.03.17. 09:15

Élményekre csábító hosszú hétvége - Megteltek a gyógyfürdők

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltötték a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is megtelt vendégekkel, kedvelt úti cél volt Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltötték a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is megtelt vendégekkel, kedvelt úti cél volt Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca is.

A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de az adott térségnek is gyümölcsöző lehet: a Szallas.hu adatai szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnőhet a szálláshelyek közelében lévő programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon.

Azért választottuk a nyír­egyházi fürdőt, mert él­mény­elemekben gazdag, minden korosztály ki tud itt kapcsolódni." Dorgainé Bokor Beatrix

Wellness plusz program

A legnépszerűbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a miskolctapolcai barlangfürdő és a Hévízi tófürdő sorakoznak. A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy voltak, akik külföld felé vették az irányt a szünidőre; Zakopane, Prága és Donovaly számíthatott a legtöbb magyar turistára. A portál szerint a legjobban fogyó csomagajánlatokat a 4 csillagos wellness-szállodák adták; azok a legsikeresebbek, amelyek programot is kínálnak a hosszú hétvégére – egyebek mellett élőzenés vacsorával, stand up comedy műsorral, koktél show produkcióval, borkóstolóval és disznóvágással készültek a szállásadók. – A vendégek kegyeiért már nem lehet csak egy szobával versenybe szállni. Évről évre nő az igény az élményalapú kikapcsolódásra. Ezért ajánljuk honlapunkon a szállásfoglalók figyelmébe a térség programlehetőségeit is – mondta Drávai-Mészáros Judit.

A Szallas.hu marketing menedzsere szerint, ha szeretnénk elkerülni a tumultust és a kiemelt időszak magasabb árait, időzítsük utazásunkat április huszonnegyedikére, a szombati munkanap miatt ugyanis sok szálláshely nagyon kedvező, akciós ajánlattal várja vendégeit.

Kíváncsiak voltak a városra

Albert Zoltán és családja úgy döntött, az ünnepi hétvége a pihenésé. – Budapestről jöttünk Nyíregyházára, régóta szerettük volna megnézni az állatparkot és az élményfürdőt. Korábban egyszer jártunk Szabolcs-Szatmár-Beregben, akkor Csegöldre látogattunk el, és sajnáltuk, hogy nem volt időnk sétálni egy nagyot a megyeszékhely szívében. Ezt azóta bepótoltuk – mesélte mosolyogva a kétgyermekes apuka, és hozzátette: remekül érzik magukat a városban, elégedettek a szállással és a koszttal is. – Készülünk a sóstói fürdőbe, a gyerekek már nagyon izgatottak. Az állatparkot imádták, nagyon sok a látnivaló, így szinte az egész napot ott töltöttük. Szombaton estefelé indulunk haza, addig csak a szórakozásra koncentrálunk – jegyezte meg Zoltán.

Dorgainé Bokor Beatrix két lányával, édesanyjával és apósával az Aquarius Élményfürdőben kapcsolódott ki pénteken. – Miskolc mellett, Hernádnémetiben élünk, tehát nem kell sokat utaznunk. Azért választottuk a nyíregyházi fürdőt, mert jó híre van, élményelemekben gazdag, és ami nagyon fontos: míg az idősebbek a termál részlegben fürdőznek, addig a gyerekek kedvükre csúszdázhatnak. A családosok számára ez a legnagyobb csáberő – itt minden korosztály ki tudja pihenni a rohanós hétköznapokat.

A gyógyvíz nagy vonzerőt jelent

– A hosszú hétvégék alatt 70 százalékos szállodánk kihasználtsága, a közelgő húsvétra alig maradt üres szobánk – mondta el Széles Klára, az Aventinus Hotel üzletvezetője. – Míg hétköznapokon az üzletemberek szállnak meg nálunk, a több napos pihenők alkalmával családok érkeznek, elsősorban belföldről. A gyógyvíz óriási vonzerő, hiszen ha rosszra fordul az időjárás – mint ahogyan a mostani hétvége is esős lett –, ott a fürdő, a wellnes-részlegben kényeztethetik magukat a vendégek. Az éttermünk forgalmára sem panaszkodunk, a szállodavendégek mellett a baráti társaságok, családok is foglalnak nálunk asztalt – tette hozzá az üzletvezető, aki elmondta: a turisták továbbra is szívesen használják ki a Szép kártya kínálta lehetőséget.

- CSA, KO -


A kedvenceink

Top 10 belföldi úti cél

Budapest, Eger, Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca

Top 10 külföldi úti cél

Zakopane, Prága, Donovaly, Krakkó, Zár, Parajd, Csorbató, Torockó, Liptószentmiklós és Selmecbánya

Top 10 program a foglalók körében

Egri vár, Miskolctapolca-barlangfürdő, Hévízi tófürdő, Festetics-kastély, Zsolnay Kulturális Negyed, Zalakarosi fürdő, Harkányi gyógyfürdő, Tropicarium, reptér – szolnoki repülőmúzeum és Gödöllői királyi kastély

Vendégcsalogató programok

Stand up comedy, koktél-show, borkóstoló, élőzenés vacsora, lovaskocsizás, kemencében sült étkek, disznóvágás

Barcelona, Róma, London

– A március 15-ei hosszú hétvégén a legtöbben a belföldi pihenést választották: népszerűek ilyenkor a térség három-négycsillagos wellness-szállodái – tudtuk meg Bicsérdy Ritától. A nyíregyházi Sky Travel Utazási Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: Budapest, Gyula, Visegrád és Hajdúszoboszló is közkedvelt hazai célpont. – A három-négynapos külföldi városlátogatások, Barcelona, Róma, London és Madrid sokakat vonzanak, de az egynapos bécsi buszos kirándulások szintén megmozgatják az emberek fantáziáját, hiszen néhány óra alatt bebarangolhatják a schönbrunni kastélyt, szétnézhetnek a húsvéti kirakodó vásárban és a városközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában