Helyi közélet

2018.03.10. 15:08

Két település, hasonló sikerek

Tiszarád, Beszterec - A dolgos hétköznapokat fényes ünnepnapok színesítik a szépen fejlődő községekben.

Tiszarád, Beszterec - A dolgos hétköznapokat fényes ünnepnapok színesítik a szépen fejlődő községekben.

Tiszarád aprócska település, de – a nyertes pályázatainak köszönhetően – nagy fejlődés előtt áll. A Szivárvány Óvoda udvara 31 millió forintból újul meg, s egy új orvosi rendelőt építenek közel 59,8 millióból. A Vidékfejlesztési Programnak köszönhetően 33,5 millió jut majd a faluház korszerűsítésére, 86,7 millióból pedig megújulhat a Tiszarádot Nagyhalásszal összekötő külterületi út. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egy sportpark kialakítását támogatja a faluban. A március 1-jével újraindult Start munkaprogram 53 embernek ad munkát. A kezük nyomán utak, járdák válnak járhatóbbá, térköveket és betonlapokat gyártanak, s cseresznyepaprikát és uborkát termesztenek – sorolta lapunknak Lencsés Géza polgármester.

Elűzték a telet

Hasonló sikerekről számolt be Beszterec első embere, Hegyes József polgármester is, hiszen itt ugyanígy létesülhet sportpark, 34,2 millióból az óvoda épülete, s annak udvara újul meg, 40,2 millió forintból kibővítik és felújítják a gyermekjóléti szolgálat épületét, az önkormányzati hivatal energetikai korszerűsítése pedig 32,5 millió forintba kerül. Új aszfaltburkolat kap a Beszterecet Vasmegyerrel összekötő 2,5 kilométeres út, s kicserélik a ravatalozó nyílászáróit.

Beszterecen 78-an álltak munkába a Start munkaprogramnak köszönhetőn, s nagy szerepük lesz a falu élhetőbbé tételében. S hogy ünnep is színesítse a dolgos hétköznapokat, a múlt hónapban emlékmenettel és koszorúzással tisztelegtek a doni hősök emléke előtt, februárban az ovisok közreműködésével és kiszebáb égetéssel űzték el a telet, s a gyerekek már a március 15-ei ünnepre készülődnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában