Helyi közélet

2018.04.24. 09:56

Az ország legjobb utcaművészét keresik

Nyíregyháza - Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt kilenc magyar város – köztük Nyíregyháza – közreműködésével.

Nyíregyháza - Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt kilenc magyar város – köztük Nyíregyháza – közreműködésével. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől, ki hazánk legjobb utcaművésze. Nincsenek kategóriák: táncosok, élőszobrok, képzőművészek és utcazenészek egyaránt jelentkezhetnek, sőt bárki, aki az utcán képes megmutatni a tudományát.

A nevezők egy-egy területi válogatón vehetnek részt, a közönség a helyszínen szavaz, mindenhol egy művész vagy csapat juthat tovább. A versenyzőket egy szakmai zsűri is értékeli, akik három különdíjat osztanak ki: a legkitartóbb, leglátványosabb és legjobb 14 év alatti produkciók díját. A programot food truck-ok kísérik, így az utcai művészek mellett az utcai ételek is részei lesznek a Street Art Show-nak. A területi fordulókat áprilisban és májusban rendezik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában