Helyi közélet

2018.04.17. 15:36

Egy városból két győzelem

Mátészalka - Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben.

Mátészalka - Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben.

Általános katasztrófavédelmi ismeretekről adtak számot, illetve alapvető ár- és belvízvédelmi, közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi és elsősegélynyújtó feladatokat oldottak meg azok az általános és középiskolás fiatalok, akik az elmúlt hét végén részt vettek a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyén. A kirendeltség illetékességi területéhez tartozó három járásból összesen 8 középiskola és 7 általános iskola nevezett a vetélkedőre, amelynek a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság laktanyája adott otthont – tájékoztatta lapunkat Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, sajtószóvivő.

A lebonyolításban több társ­hatóság is részt vett, a rendőrség, a FETIVIZIG, az Országos Mentőszolgálat, illetve a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály helyi szerve saját feladatokkal is kiegészítette a katasztrófavédelmi vetélkedőt, amelyet Kovács Miklós tűzoltó alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Dr. Hanusi Péter Mátészalka polgármestere nyitott meg.

Különdíjakat is osztottak

Amelyik csapat a legjobban helytállt a „viadal” 15 állomásán, kiérdemelte a továbbjutást, így a megyei versenyen középiskolás kategóriában az Esze Tamás Gimnázium Mátészalka csapata, az általános iskolások között pedig a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola és a laskodi Platánfa Általános Iskola képviselheti majd a kirendeltséget.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját ezúttal a leggyorsabb nyúlgát­építő együttes, az Esze Tamás Gimnázium csapata kapta, a rendőrkapitányság különdíjára pedig a Mátészalkai Képes Géza Általános Iskola 2. számú csapata, valamint a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium csapata volt a legérdemesebb. Levelek nagyközség polgármesterének a felajánlását a Vay Ádám Gimnázium Baktalórántházai együttese, és a Laskodi Platánfa Általános Iskola csapata vehette át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában