Helyi közélet

2018.04.12. 15:07

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Nyíregyházán

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg immáron 25. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 12 általános és 12 középiskolás csapat érkezett.

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg immáron 25. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 12 általános és 12 középiskolás csapat érkezett.

A versenyre érkező általános és középiskolás négyfős csapatokat Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Dr. Andrási Beáta, a Nyíregyházi Járási Hivatal, vezető helyettese köszöntötte. A versenyszabályok ismertetése után időre kellett a csapatoknak a 24 állomáson teljesíteniük az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A fiataloknak a hagyományos veszélyhelyzetek kezelése mellett, környezetvédelmi, ár- és belvízvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kellett oldaniuk.

A Katasztrófavédelem mellett a társszervek képviselői, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Speciális mentők és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft, valamint a Rendőrség is képviseltette magát a versenyállomások egy-egy helyszínén, ahol a legtöbb pontot kellett összegyűjteniük a diákoknak.

Az általános iskolái között a legjobbnak a Nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola bizonyult. A második helyezést a Tiszanagyfalui Általános Iskola csapata, a harmadik helyezést pedig a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola diákjai érték el.

A középiskolák között az első helyen a Nyíregyházi SzC. Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnázium tanulói lettek, a második helyezést a Nyíregyházi SzC. Bánki Donát Műszaki Középiskola hallgatói érték el, megelőzve a Mátészalka SzC. Nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnázium csapatát.

A dobogós csapatok az elismerés mellett belépőket kaptak a Nyíregyházi Állatparkba, a Sóstó Gyógyfürdőbe, valamint a Nyíregyházi Botanikus kertbe.

Különdíjakat ajánlottak fel a csütörtöki versenyre a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Szabolcs MRFK, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség, valamint a Spinkler Kft.

2018. április 19-én, a megyei döntőnek ad otthont az Erdei tornapálya, ahol a területi döntők első és második helyezettjei versenyeznek tovább az általános és középiskolás csapatok közül, majd a legjobbak az országos megmérettetésen képviselhetik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában